Alla recept Rawfood godis o glass

Grönkålschips med avokadodipp

grönkalschips avokadodipp

Det blev nyttiga grönkålschips till fredagsmyset idag. Till det blandades en avokadodipp ihop.

Enkelt, nyttigt och gott.

Dock var chipsen lite för spröda för att dippa så man fick äta dippen med sked vid sidan om 😉

Superenkelt!

Recept på Grönkålschips med avokadodipp

Ingredienser:

Grönkålschipsen:

1 knippe grönkål
1 msk ekologisk kallpressad rapsolja
Havssalt

Avokadodippen:

1 avokado
0,5 dl sojagrädde
1 vitlöksklyfta
Lite pressad apelsin (hade ingen citron hemma och apelsin i blev riktigt gott)
Lite salt

Gör såhär:

Grönkålschipsen

  1. Skölj grönkålen
  2. Låt grönkålen torka
  3. Skär bort stjälkarna på grönkålsbladen och dela sedan bladen i lagom stora bitar.
  4. Blanda ihop med 1 msk rapsolja och lite havssalt i en bunke
  5. Lägg sedan upp på en ugnsplåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen på 175 g ca 5-10 minuter. Håll koll så det inte blir bränt.

Avokadodippen:

  1. Mosa avokadon och blanda ihop med sojagrädden.
  2. Pressa i en vitlöksklyfta och droppa öven lite färsk apelsin.
  3. Salta efter smak.

Häll upp chipsen i en skål och servera tillsammans med dippen.
Dock kan chipsen vara lite för spröda för att dippa men dippen kan istället ätas med en sked.

Smakligt fredagsmys! 🙂

Grönkålschips med avokadodipp.

Du kanske också gillar …