Glutenfritt bröd

Grötscones med aprikos – glutenfria, mjölkfria och vegan

Ett tips på lättlagade grötscones med aprikos – glutenfria, mjölkfria och vegan. Ät dem som de är eller med något gott pålägg. Se tips på pålägg efter receptet.

Recept på grötscones med aprikos – glutenfria, mjölkfria och vegan

9 små scones

Ingredienser

2 portioner kokt glutenfri havregrynsgröt eko
4 dl mandelmjöl eko
1 dl teffkorn eko
1 dl handkrossade valnötter eko
0,5 tsk salt eko
1 msk fiberhusk
1 tsk bikarbonat
2 msk solrosfrön eko
1 msk olivolja eko
ca 5 st torkade aprikoser eko soft (35 g), jag använde Icas “i love eco”)

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka upp 2 portioner havregrynsgröt enligt beskrivning på förpackningen.
  3. Låt gröten svalna lite.
  4. Skär upp aprikoserna i mindre bitar och krossa valnötterna.
  5. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bakskål och tillsätt sedan gröten.
  6. Rör runt till en jämn deg och blanda även i aprikoserna och olivoljan.
  7. Forma till 9 stycken scones och placera ut på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  9. Låt svalna lite

Ät dem som de är eller med ett gott veganskt pålägg som exempelvis avokadosmör eller sojasmör.

avokadosmör pålagg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Du kanske också gillar...