Om du också är chokladälskare och vill göra egen nyttig choklad utan vitt socker och e-ämnen så vill jag tipsa om att det går väldigt fort och enkelt att göra egen. Blanda ihop och efter några timmar i frysen så är det klart.
Det känns ju helt underbart också att kunna äta choklad med gott samvete.
Recept på mörk ekologisk raw-choklad – fylld med näring
20 bitar
Ingredienser:
1 dl ekologisk kokosolja
0,5 dl ekologisk kakao
1 msk ekologisk agavesirap
1 tsk ekologiskt kokossocker
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
Fyllning:
0,5 dl hackade ekologiska valnötter
0,25 dl ekologiska kokosflingor
0,5 dl ekologiska pumpakärnor
Gör såhär:
Smält kokosoljan över ett vattenbad. Ta av från värmen och rör ner kakaon. Tillsätt agavesirap och vaniljpulvret och rör om. Rör slutligen ner fyllningen.
Lägg bakplåtspapper i två plastbunkar/matlådor och häll ner chokladsmeten fördelat i dessa . Ställ i frysen i några timmar tills chokladen har stelnat. Ta sedan ut och bryt i mindre bitar. (Förvara i frysen)
Innehåller ca 83 kcal per bit varav 2g kolhydrater, 8g fett och 1g protein.