Jag har alltid älskad choklad och brukar unna mig en bit i stort sett varje dag. En bit till kvällsteet kan dessutom vara bra då magnesium har en lugnande effekt på hjärnan och kan på så sätt även gynna sömnen. Denna choklad är dessutom laktosfri, mjölkfri, glutenfri, lowcarb, vegan och raw!
Hemmagjord choklad – laktosfri, mjölkfri, glutenfri, lowcarb, vegan och raw
Ingredienser
1 dl rivet kakaosmör raw eko
1 dl kakaopulver eko
1 dl kokosolja eko
50 g naturella cashewnötter eko
8 soltorkade dadlar eko (ca 1 dl)
2 tsk vaniljpulver eko
1 tsk kokossocker eko
1 tsk agavesirap eko
Gör såhär
Se till att dadlarna är urkärnade. Mixa dadlar och cashewnötter. Riv kakaosmöret och smält sedan tillsammans med kokosoljan över ett vattenbad. Se till att vattnet inte börjar koka. Häll över kakaosmöret och kokosoljan i en skål och blanda i kakaon, vaniljpulvret, kokossockret och agavesirapen. Blanda slutligen ner de mixade dadlarna och cashewnötterna. Häll över i en form, exempelvis en isform eller någon annan form som du har. Försök fördela fyllningen så jämt som möjligt. Låt stå i frysen ca 30-60 minuter och förvara sedan chokladen i kylen.
Innehåller ca 118 kcal per bit räknat på 18 bitar varav 5g kolhydrater, 10g fett och 2g protein.