hemmagjord tandkram fluorfri

Hemmagjord tandkräm

Det är enkelt att blanda ihop sin egen hemmagjorda tandkräm. Jag upplever att jag kan använda denna fluorfria nu när jag äter så ren mat som jag gör, undviker att småäta, lagar maten från grunden och inte äter vitt socker.

Obs! Tänk dock på att tandvården rekommenderar fluor så jag kan inte garantera att detta fungerar för alla. Hursomhelst så vill jag dela med mig av detta enkla recept på en hemmagjord tandkräm som iallafall håller mina tandtroll borta.

Borsta minst 2 gånger om dagen med lätta rörelser och en mjuk tandborste såsom tandvården lär ut under några minuter. Använd även tandtråd minst 1 gång per dag.

Spotta sedan ut i papperskorg då kokosoljan annars har en tendens att täppa till i avloppet. Skölj noggrant.

Hemmagjord tandkräm

1 liten burk

Innehåll

2 msk kallpressad kokosolja eko
1-2 msk bikarbonat
* någon droppe vintergröna eko

Gör såhär:

  1. Smält kokosoljan över vattenbad.
  2. Rör ner bikarbonat och några droppar vintergröna.
  3. Placera i en burk med lock och låt svalna och stelna.
  4. Applicera på en tandborste och borsta tänderna som vanligt. Obs! Spotta ut i papperskorg då kokosoljan annars har en tendens att täppa till avloppet.

* Vintergröna och andra eteriska oljor används inom aromaterapi samt som doft- och smakämne i kosmetiska produkter. Det är även vanligt att smaksätta olika sorters mat, dryck och godis. Tänk bara på att vara mycket försiktig med doseringen, någon enstaka droppe räcker långt. Eteriska oljor med GRAS-status innebär att oljan är klassad som säker ingrediens i livsmedel. GRAS är en förkortning på “Generally Recognized As Safe”.
Eteriska oljor är kraftfulla koncentrat. Använd inte outspädd eterisk olja direkt på huden, undantag förekommer. Undvik kontakt med ögon och slemhinnor, orsakar allvarlig ögonirritation. Det är viktigt att vara insatt i de eteriska oljornas egenskaper och verkan särskilt vid: sjukdom, graviditet och amning. Ett enkelt hudtest rekommenderas vid misstanke om överkänslighet. Eteriska oljor ska aldrig förtäras i koncentrerad form, livshotande!

Bild på hemmagjord tandkräm

hemmagjord tandkram fluorfri

Bild på vintergröna

vintergröna eterisk olja
vintergröna eko

Hemmagjord ansiktskräm

Du kanske även är nyfiken på hur man kan blanda ihop din egen ansiktskräm? Kolla in detta enkla recept:
Hemmagjord ansiktskräm på kallpressade oljor – vegan
Hemmagjord ekologisk ansiktskräm på kallpressade oljor - Vegan