Hemmagjord hudvård

Hemmagjort ekologiskt giftfritt läppstift på 3 minuter

En tjej som använder hemmagjort läppstift.

Sätt lite färg på tillvaron med ett hemmagjort ekologiskt giftfritt läppstift med en härlig touch av färg från rödbetspulver. Läppstiftet är vegan och gjort på enbart 5 ingredienser.

Läppstiftet är enkelt att göra och tar bara några minuter att blanda ihop. Dessutom vet du sedan exakt vad det är du smörjer på läpparna.

Recept på hemmagjort ekologiskt giftfritt läppstift på 3 minuter – färg av rödbeta, vegan

Ibland är det kul att måla sig lite – men man vill ju använda produkter som är snälla mot både huden, miljön och djuren. Vilken tur då att det går så smidigt och snabbt att exempelvis blanda ihop sitt egna läppstift.

Ingredienser

1 tsk karnaubavax eko
1 tsk jojobaolja eko
1 msk kokosolja eko
1 tsk rivet kakaosmör eko
1 msk rödbetspulver eko

Gör såhär:

Riv kakaosmöret. Smält karnaubavaxet över ett vattenbad. Sänk tempen lite när vattnet börjat koka. Se till att vaxet är helt smält och tillsätt därefter det rivna kakaosmöret, kokosoljan och jojobaoljan. När sedan även dessa är helt smälta så vispa runt lite för att se att det helt upplöst. Tillsätt sedan rödbetspulvret och vispa snabbt till en jämn smet (arbeta fortfarande över vattenbadet på låg temperatur). Häll sedan blandningen i en liten burk och låt svalna och stelna. Applicera med pensel.

Om innehållet

Karnaubavax

Karnaubavaxet är det hårdaste naturliga vaxet med en smältppunkt på 82 grader. Vaxet framställs av den brasilianska karnaubapalmens blad. Det används med fördel i hudvård för sina skyddande egenskaper och för att ge en fast konsistens. Karnaubavaxet är en bra ersättning för bivax för att få hudvården vegansk.
karnaubavax eko
Karnaubavax eko

Jojobaolja eko

Ekologisk jojobaolja är effektivt mjukgörande och skyddande för huden. Jojoba innehåller till större del den enkelomättade fettsyran gadoljesyra (arakidonsyra) som finns i hudens fettvävnad, vilket gör att jojobaolja verkar lugnande och balanserande för hudens talgproduktion. Oljan passar därför till alla hudtyper.

loelle_jojoba_oil
jojobaolja eko

Kokosolja

Kokosolja innehåller en välgörande fettsyresammansättning som bidrar till att huden blir mjuk genom återfuktning och samtidigt tillföra fett. Fettsyrorna i kokosoljan fungerar nämligen som en förstärkande och skyddande barriär för huden.
kokosolja eko
kokosolja eko

Kakaosmör eko

Kakaosmör är en naturlig återfuktare och mjukgör torr flagnande hud. Kakaosmör penetrerar det översta lagret av huden och kan då nå mellanlagret vilket gör den mycket effektiv för smörjning av torr hud. Kakaosmör har också en otroligt hög halt av vitamin E som har bevisats hjälpa till med hudens förnyelse och reparation. Kakao är också en naturlig antioxidant som skyddar huden från fria radikaler och gifter som annars kan skada hudens vävnader.

kakaosmor-eko
kakaosmör eko

Rödbetspulver eko

Rödbetspulver är en färgglad ört som ger en läcker färg. Rödbetor är kända för sitt höga näringsinnehåll och är därför ett utmärkt livssmedel – men går även att använda till bland annat smink. Rödbetor innehåller antioxidanter – bland annat ämnet betanin som ger rödbetorna sin intensiva färg. Tillsammans med andra betydelsefulla näringsämnen så som mineralerna magnesium, kalium, kalcium och järn samt vitaminerna A, B och C samlas boostande energi i sällskap med lösliga fibrer.
beet-250-gram-superfruit
rödbetspulver eko

läppstift ekologiskt hemgjort vegan
läppstift ekologiskt hemmagjort vegan
läppstift eko rödbeta

Se även hemmagjort ekologisk ansiktskräm – vegan

Hemmagjord ekologisk ansiktskräm på kallpressade oljor – vegan
Hemmagjord ekologisk ansiktskräm på kallpressade oljor - Vegan

Du kanske också gillar …