Äkta ischoklad när den är som godast. Ischoklad är ett klassiskt julgodis som går snabbt att göra om som brukar uppskattas av de flesta. Ischokladen kan även användas som chokladtäcke till exempelvis hemmagjorda havreflarn. Receptet finns bland många andra med i min nya kakbok “Fika eatclean vegan” – för högtider och även annars.
Ischoklad – eatclean vegan
Ingredienser
1 dl kakaosmör raw eko
0,5 dl kallpressad kokosolja eko
1 dl kakaopulver eko
2 tsk vaniljpulver eko
2 msk yacon- eller agavesirap raw eko
Gör såhär:
- Riv kakaosmöret och smält det tillsammans med kokosoljan över ett vattenbad.
- Häll över kakaosmöret och kokosoljan i en skål och blanda sedan i kakaopulver, vaniljpulver och yacon- eller agavesirap.
- Rör runt.
- Häll upp i ischokladformar och ställ in i kylen för att svalna.
Smaklig ischoklad!
Receptet finns även bland många andra eatclean recept med i min kakbok “Fika eatclean vegan” för högtider och även annars.