Ett fat med vegansk och glutenfri eat clean jordgubbstårta.

Jordgubbstårta – glutenfri, nötfri, eatclean – vegan

Nu är det äntligen här, tårtreceptet vi alla har väntat på 😉 Jordgubbstårta till midsommar – glutenfri, mjölkfri, nötfri, sockerfri, äggfri, eatclean – vegan. Efter lite experimenterande hit och dit blev jag till sist nöjd med resultatet av denna gräddade jordgubbstårta! 🙂

Recept på jordgubbstårta till midsommar – glutenfri, mjölkfri, nötfri, sockerfri, äggfri, eatclean – vegan

Ingredienser

1 tårta (ca 8-10 bitar)

Botten

200 g skalad sötpotatis eko
16 dadlar eko (2 dl) Jag använde Urtekrams soltorkade
0,5 avokado eko (ca 50g)
0,5 mogen banan eko (ca 60g)
1 dl krämig kokosmjölk utan tillsatser
1 krm vaniljpulver eko
1 tsk bikarbonat
2 tsk fiberhusk
1,5 dl durramjöl

Fyllning 1 vaniljkräm

1,5 dl krämig kokosmjölk utan tillsatser
0,5 avokado eko (ca 50g)
0,5 mogen banan eko (ca 60g)
1 msk saft från citron eko
3-5 soltorkade dadlar eko
0,5 tsk vaniljpulver eko

Fyllning 2

Färska jordgubbar

Garnering

1 pkt (ca 2,5 dl) krämig kokosgrädde utan tillsatser
0,5 tsk yacon eko (om man vill)
Färska jordgubbar

jordgubbstårta vegan eatclean glutenfri

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Botten: Skala sötpotatis och banan.
  3. Dela avokadon på mitten, ta ut kärnan och dela sedan ytterligare en gång. Nu kan du enkelt gröpa ut innehållet med en sked eller bara tippa på skalet och dra ut.
  4. Se till att dadlarna är urkärnade och skär upp sötpotatis i lite mindre bitar.
  5. Mixa dessa ingredienser i en matberedare.
  6. Tillsätt sedan resterande ingredienser och mixa till en så fin deg som möjligt. Du kan behöva dra ner innehållet med en gaffel från kanterna några gånger om du använder en matberedare.
  7. Smörj en rund bakform (gärna ca 20 cm) eller liknande med kokosolja.
  8. Klicka ut degen i formen och fördela jämt med en slickepott eller liknande.
  9. Grädda i mitten på ugnen i ca 40-45 minuter.
  10. Stjälp upp kakan och låt den kallna eller låt den kallna i formen under bakhandduk.
  11. Fyllning 1 vaniljkräm: När botten gräddas förbereds fyllning och garnering. Blanda alla ingredienser till Fyllning 1 i en matberedare och mixa ihop. Häll över i en skål. Garnering: Rör samman kokosgrädden med en gnutta yacon sirap (om man vill) till garnering och ställ in båda dessa i kylen för att de ska få lite hårdare konsistens. Fyllning och garnering: Skölj och snoppa jordgubbarna till både fyllningen och garneringen. Skiva jordgubbarna till fyllningen. Välj ut de finaste jordgubbarna till garneringen.
  12. Skär bottnen i 2 delar. (Använd en brödkniv och skär försiktigt runtom för att sedan komma in mot mitten. Använd stekspade för att lyfta bottnarna.)
  13. Lägg den understa bottnen på ett serveringsfat. Bred på vaniljkrämen.
  14. Fördela sedan de skivade jordgubbarna jämnt över tårtbottnen
  15. Lägg på den översta bottnen. Bred på grädden runtom och ovanpå. Man kan också spritsa grädden om man vill ha en snyggare tårta.
  16. Fördela jordgubbarna (de ska vara torra, torka annars av dem med hushållspapper) ovanpå.

Dekoration:
Dekorera även med lite citronmeliss eller mynta om man vill.

jordgubbstårta vegan eatclean glutenfri
jordgubbstårta vegan eatclean glutenfri
jordgubbstårta vegan eatclean glutenfri
jordgubbstårta vegan eatclean glutenfri
jordgubbstårta vegan eatclean glutenfri
jordgubbstårta vegan eatclean glutenfri

Sugen på mer veganska bakverk?

Mango- och choklad cheesecake – rawfood och vegan

Mango- och choklad cheesecake - rawfood och vegan

0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*