Alla recept Fikabröd och dessert Påsk

Kladdkaka choklad- glutenfri och vegan

kladdkaka glutenfri vegan

En god vegansk variant av kladdkaka choklad kan passa bra nu när det är kladdkakans dag. Ät och njut. Se till att förbereda i god tid då både nötter och chiaägg ska stå och svälla i 2 timmar.

Recept på Kladdkaka choklad – glutenfri och vegan

20 cm form

Ingredienser:

*2 chiaägg
1 dl naturella cashewnötter eko
1 dl sötmandlar eko
0,75 dl kakao eko
0,75 dl kokossocker eko
1 tsk vaniljpulver eko
en nypa salt eko
0,75 dl krämig kokosmjölk utan tillsatser
1 msk olivolja eko
2 msk vatten
2 tsk yaconsirap eller agavesirap raw eko

*2 chiaägg= 2 msk chiafrön eko, 6 msk vatten, låt svälla i 2 timmar.

Gör såhär:

  1. Blötlägg mandlarna och cashewnötterna i 2 timmar.
  2. Blanda ihop chiaäggen och låt även de stå och svälla i 2 timmar.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Häll av vattnet från nötterna.
  5. Mixa ihop alla ingredienser.
  6. Lägg över i en skål och kör sedan även med en stavmixer.
  7. Smörj en form med kokosolja.
  8. Placera smeten i formen med hjälp av en slickepott.
  9. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
  10. Låt kakan svalna.
  11. Servera gärna med jordgubbar eller andra bär och lite kokosflingor.

kladdkaka glutenfri vegan

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *