En god vegansk variant av kladdkaka choklad kan passa bra nu när det är kladdkakans dag. Ät och njut. Se till att förbereda i god tid då både nötter och chiaägg ska stå och svälla i 2 timmar.
Recept på Kladdkaka choklad – glutenfri och vegan
20 cm form
Ingredienser:
*2 chiaägg
1 dl naturella cashewnötter eko
1 dl sötmandlar eko
0,75 dl kakao eko
0,75 dl kokossocker eko
1 tsk vaniljpulver eko
en nypa salt eko
0,75 dl krämig kokosmjölk utan tillsatser
1 msk olivolja eko
2 msk vatten
2 tsk yaconsirap eller agavesirap raw eko
*2 chiaägg= 2 msk chiafrön eko, 6 msk vatten, låt svälla i 2 timmar.
Gör såhär:
- Blötlägg mandlarna och cashewnötterna i 2 timmar.
- Blanda ihop chiaäggen och låt även de stå och svälla i 2 timmar.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Häll av vattnet från nötterna.
- Mixa ihop alla ingredienser.
- Lägg över i en skål och kör sedan även med en stavmixer.
- Smörj en form med kokosolja.
- Placera smeten i formen med hjälp av en slickepott.
- Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Låt kakan svalna.
- Servera gärna med jordgubbar eller andra bär och lite kokosflingor.