Detta härliga och utsökta recept kommer vara med i min kommande växtbaserade, glutenfria och sockerfria kokbok “Vegomums” med fika och bröd recept. Det är riktigt gott med kokta päron i ingefära. Dessutom en lättlagad efterrätt att imponera med kanske på nästa middagsbjudning.
Receptet är helt växtbaserat / veganskt och glutenfritt (använd glutenfri växtbaserad grädde), mjölkfritt, laktosfritt och sockerfritt.
Kokta ingefärspäron med grädde och kanel – veganskt och sockerfritt
Ingredienser
4 stora päron eko
7 dl vatten
3 dl sötin eko
0,5 tsk vaniljpulver eko
3 msk grovt hackad färsk ingefära eko
0,5 citron eko
1 kanelstång eko
Tillbehör:
1 paket glutenfri vispbar växtbaserad grädde eko
1 tsk sötin eko (att blanda i den vispade grädden om man vill)
Kanelpulver eko (pudra ovanpå grädde eller päron)
Gör såhär
Skala päronen och låt skaftet vara kvar. Skiva upp citronen. Häll vattnet i en kastrull och tillsätt vaniljpulver, sötin, citronsivorna, grovt hackad ingefära och kanelstång. Rör om och koka upp lagen. Lägg sedan i päronen och låt sjuda i ca 25 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och låt päronen svalna i lagen. Låt rinna av på hushållspapper och servera med vispad växtbaserad grädde och pudrat kanelpulver.
Smakliga kokta ingefärspäron med grädde och kanel!



