Alla recept Fikabröd och dessert

Kokta ingefärspäron med grädde och kanel – veganskt och sockerfritt

Kokta ingefärspäron med vispad grädde.

Detta härliga och utsökta recept kommer vara med i min kommande växtbaserade, glutenfria och sockerfria kokbok “Vegomums” med fika och bröd recept. Det är riktigt gott med kokta päron i ingefära. Dessutom en lättlagad efterrätt att imponera med kanske på nästa middagsbjudning.

Receptet är helt växtbaserat / veganskt och glutenfritt (använd glutenfri växtbaserad grädde), mjölkfritt, laktosfritt och sockerfritt.

Kokta ingefärspäron med grädde och kanel – veganskt och sockerfritt

Ingredienser

4 stora päron eko
7 dl vatten
3 dl sötin eko
0,5 tsk vaniljpulver eko
3 msk grovt hackad färsk ingefära eko
0,5 citron eko
1 kanelstång eko

Tillbehör:
1 paket glutenfri vispbar växtbaserad grädde eko
1 tsk sötin eko (att blanda i den vispade grädden om man vill)
Kanelpulver eko (pudra ovanpå grädde eller päron)

Gör såhär

Skala päronen och låt skaftet vara kvar. Skiva upp citronen. Häll vattnet i en kastrull och tillsätt vaniljpulver, sötin, citronsivorna, grovt hackad ingefära och kanelstång. Rör om och koka upp lagen. Lägg sedan i päronen och låt sjuda i ca 25 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och låt päronen svalna i lagen. Låt rinna av på hushållspapper och servera med vispad växtbaserad grädde och pudrat kanelpulver.

Smakliga kokta ingefärspäron med grädde och kanel!

Kokta ingefärspäron med vispad grädde.
Kokta ingefärspäron med vispad grädde.
Kokta ingefärspäron med vispad grädde.
Kokta ingefärspäron med vispad grädde.

Du kanske också gillar …