Har du inte fått nog av godsaker över påsken kanske du vill baka dessa goda kolakakor. Kolakakorna med kakaonibs blir bara segare och godare ju fler dagar de får ligga i kakburken. Låt de få lite luft (ha locket på glänt) första 16 timmarna efter de har svalnat. Förvara gärna i en glasburk med lock. Kakorna är gjorda på bland annat dadlar och mandelmjöl och är gräddade som vanliga kakor.
Bara för att kakorna inte innehåller vitt socker ska man ändå äta måttligt även av dessa. Tack vare de ingredienser som används så är kakorna väldigt fulla av energi. Det räcker med andra ord med en eller några få kakor till fikat. 🙂
Kolakakorna är veganska och glutenfria och fria från vitt socker.

Recept på kolakakor med kakaonibs – glutenfri vegan
Ingredienser
24 kakor
- 12 soltorkade dadlar eko (ca 90 g)
- 4 dl mandelmjöl eko
- 4 msk ljust bovetemjöl eko
- 1 tsk vaniljpulver eko
- 1 tsk kanel eko
- 1 tsk bikarbonat
- 1 knivsudd salt eko
- 2 msk kokosolja eko
- 1 msk olivolja eko
- 2 msk agavesirap eller yaconsirap eko
- 2 msk vatten
- 2-4 msk kakaonibs eko
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Se till att dadlarna är urkärnade. Mixa alla torra ingredienser till ett fint mjöl och tillsätt sedan övriga ingredienser.
- Mixa till en fin deg och tillsätt kakaonibsen så att de bara blandas med på slutet.
- Forma till 24 små bollar genom att först rulla degen och sedan skära upp i bitar.
- Lägg bollarna direkt på en plåt med bakplåtspapper och platta ut dem med en gaffel.
- Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
- Låt svalna ordentligt och förvara sedan i en glasburk med lock.
- Låt locket ligga på glänt över natten.







