Krämig kantarellsås med vitlök, gröna ärtor och bönpasta (gul bön fettuccine) toppat med ärtskott, rädisor och hackad mandel. Tillsammans med bönpastan blir detta både en god och mättande måltid.
Då var det äntligen dags att laga en rätt med kantareller. Skogarna kryllar av dessa underbara svampar just nu, (även kallade skogens guld) så vet man de hemliga ställena är det bara att gå ut och ta för sig. Och även om man inte skulle hitta dem så är en härlig tur i skogen alltid värt besväret. Blåbär finns det också gott om just nu, och finns det något bättre än att toppa havredrycken med sina egenplockade bär?
Och nu till receptet.
Rätten är veganskt/ helvegetarisk, mjölkfri, laktosfri och glutenfri.
Recept på krämig kantarellsås med vitlök, gröna ärtor och bönpasta – vegan
2 – 3 portioner
Ingredienser
200-250 g färska kantareller
2 vitlöksklyftor eko
1-2 tsk tamari eko (glutenfri soja)
2 msk olivolja eko
2 msk kikärtsmjöl eko
1 dl vatten
2 dl krämig kokosmjölk utan tillsatser
1 tsk veggiebuljong eko
1 dl färdigkokta gröna ärtor eko
0,5 kruka hackad färsk persilja eko
salt och svartpeppar eko
Tillbehör:
gul bön fettuccine eko
ärtskott eko
rädisor eko
mandlar eko

Gör såhär
Hacka vitlöken och persiljan. Rensa och skölj kantarellerna och dela upp i lagom stora bitar. Fräs vitlöken och kantarellerna i olivoljan. Pudra över kikärtsmjöl och rör runt. Blanda ner vatten, tamari, veggiebuljong och kokosmjölk. Koka upp under omrörning och låt sjuda tills såsen tjocknar. Vänd ner ärtor, hackad persilja och smaka av med salt och peppar. Servera med kokt gul bön fettuccine och toppa med ärtskott, rädisor och hackad mandel.
Smaklig måltid!
Följ mig gärna på instagram så att ni inte missar några av healthcreators inlägg.


