En djup tallrik med vegansk och glutenfri pastasås på avokado och bönpasta.

Krämig pastasås med avokado – vegan och glutenfri

När du blir sugen på en krämig pastasås med en touch av ostsmak ska du testa denna lättlagade, enkla och mättande rätt med avokado, spenat, vitlök, lime och bjäst. Ostsmaken kommer från bjäst som är en specialodlad näringsjäst rik på B-vitaminer.

En fräsch rätt med en härlig grön färg och dessutom tar den bara max en kvart att laga.

Receptet är helvegetariskt / veganskt, glutenfritt, äggfritt, mjölkfritt och laktosfritt.

Att använda ren bönpasta till pastasåsen gör att receptet blir naturligt glutenfritt och mättande tack vare bönorna. Men det går såklart alldeles utmärkt att servera den pasta man själv föredrar. 

Recept på krämig pastasås med avokado – vegan och glutenfri

Ingredienser

2 portioner

2 avokado eko
1-2 vitlöksklyftor eko (pressade)
20 gram färsk spenat eko
saft från 0,5 lime eko (eller efter smak)
1 dl glutenfri havredryck eko eller sojadryck eko
1 msk bjäst
salt och svartpeppar eko
några färska basilikablad eko

Redning:
1 msk olivolja eko
1 msk ljust bovetemjöl eko eller majsmjöl eko
1 dl glutenfri havredryck eko eller sojadryck eko

Pasta:
100 g bönpasta fettuccine eko

Förslag på tillbehör:
0,5 dl valnötter eko eller mandlar eko (hackade)
1-2 morötter eko
2 tomater eko
Några basilikablad (Garnering)

En djup tallrik med vegansk och glutenfri pastasås på avokado och bönpasta.

Gör såhär:

  1. Mixa skalad och urkärnad avokado, färsk vitlök, färsk spenat, färsk basilika, saft från en halv lime och havredryck till en krämig smet i en matberedare. Salta och peppra efter smak.
  2. Riv lite morötter och skär upp tomaterna, lägg åt sidan.
  3. Redning: Häll i olivolja i en stekpanna och tillsätt ljust bovetemjöl eller majsmjöl. Rör runt till en tjock grynig massa och späd med havredrycken lite i taget på låg värme. Vispa ihop till en tjock redning.
  4. Rör ner den mixade avokadoblandningen i redningen och smaka av pastasåsen med salt, peppar, lime och bjäst.
  5. Tag av pastasåsen från plattan.
  6. Pasta: Koka upp bönpastan enligt instruktioner på förpackningen. Häll av vattnet.
  7. Blanda ihop pastasåsen med den heta pastan.
  8. Tillbehör: Toppa med lite hackade valnötter eller mandlar och en basilikakvist. Servera direkt tillsammans med rivna morötter och tomat.
  9. Resten av limen kan användas till bordsvatten, pressa ur saften och / eller lägg frukten i vattnet.

Smaklig pastasås!

Obs! Rätten gör sig bäst att servera samma dag som den lagas.

Receptet finns även med i min kokbok Vegansk vardagsmat – eat clean.

En djup tallrik med vegansk och glutenfri pastasås på avokado och bönpasta.
En djup tallrik med vegansk och glutenfri pastasås på avokado och bönpasta.
En djup tallrik med vegansk och glutenfri pastasås på avokado och bönpasta.
En djup tallrik med vegansk och glutenfri pastasås på avokado och bönpasta.
Avokadokräm i en panna.
En portion vegansk och glutenfri krämig pastasås på avokado, spenat och bönpasta med riven morot och tomat toppad med hackade valnötter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*