Alla recept Fikabröd och dessert

Lime- och pumpapaj – glutenfri och vegan

En lime och pumpapaj men en pumpa i bakgrunden.

I helgen kan det passa bra att äta något med pumpa och här delar jag med mig av ett recept på en god och syrlig lime- och pumpapaj. Receptet kommer även bland många andra vara med i min nya kakbok “Fika eat clean vegan, för högtider och även annars” som förhoppningsvis hinner släppas nu i december. 🙂

Recept på lime och pumpapaj – glutenfri och vegan

16 CM FORM

Ingredienser:

Botten

8 soltorkade dadlar eko
1 dl naturella pekannötter eller valnötter eko
2 dl naturella mandlar eko
1 tsk kallpressad kokosolja eko
0,5 tsk vaniljpulver eko

Limelagret

100 g butternut pumpa utan skal
1 mogen avokado eko
4 lime eko (zest och några msk av saften)
3 msk yaconsirap raw eko
0.5 dl kallpressad kokosolja eko

Topping

skal (zest) från lime eko
naturella raw kokoschips eko eller pumpakärnor eko

Gör såhär:

  1. Skär och väg upp pumpa i bitar (utan skal) och koka på medelvärme tills de blir mjuka, ca 10–15 minuter. Låt svalna.
  2. Botten: Se till att dadlarna är urkärnade och mixa ihop alla ingredienser till botten. Placera plastfolie i en form och bre ut degen i botten.
  3. Limelager och topping: Riv skalet på limen och lägg den åt sidan.
    Skala avokadon och mixa ihop med de kokta pumpabitarna och alla övriga ingredienser till limelagret. Pressa ut all saft ur limen och blanda i 2-3 msk av saften och en fjärdedel av skalet. Mixa till en krämig smet. Häll över på pajbotten. Låt stå kylt i minst 5 timmar innan servering. Toppa pajen med resterande limeskal och pumpakärnor eller kokoschips.

Tips! Resterna av saften från limen kan tillsättas i bordsvatten.

Bild på Lime- och pumpapaj

lime och pumpapaj glutenfri vegan

Sugen på en god cheesecake? – vegan och rawfood

Mango- och choklad cheesecake – rawfood

Mango- och choklad cheesecake - rawfood och vegan

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *