Det är så enkelt och gott att laga hemmagjorda linsbiffar. Detta recept slängde jag ihop på känsla så jag hoppas måtten stämmer. Jag ska laga det igen snart och stämma av. 🙂
Gott till dessa linsbiffar är quinoa och en kall sås som jag beskriver längre ner. Och en god sallad såklart. Hoppas ni ska gilla receptet!
Linsbiffarna är veganska, växtbaserade, vegetariska, glutenfria, mjölkfria, laktosfria, nötfria och äggfria och kan därför passa bra även för olika typer av allergier.
Röda linser är rika på fiber, protein, tiamin, vitamin B6, folsyra, järn och zink.
Linsbiffar – glutenfria och veganska
Ca 11 st
Ingredienser
2 dl blötlagda röda linser eko (häll bort vattnet)
1 förpackning avrunna kikärtor eko
0,5 dl glutenfria havregryn eko
2 tsk fiberhusk
0,5 liten gul lök eko
1 pressad vitlöksklyfta eko
0,5 kruka färsk oregano eko
1 msk kokosolja eko
2 tsk tamari eko (glutenfri soja)
2 tsk vatten
salt och svartpeppar eko
Till stekning: Kokosolja eko
Gör såhär
- Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare och smaka av.
- Forma till små biffar med händerna och stek lätt på varje sida i en klick kokosolja
Servera gärna ihop med kokt vit quinoa och en kall sås på kokosmjölk, soja, vitlök, färsk hackad oregano, salt, peppar och lite äpple samt en god sallad. Toppa gärna med pumpakärnor.
Smaklig måltid! 🙂



