Ett fat med linsgryta till en 8 månaders.

Linser, tomat, basilika och bönfettuccine – italienska smaker – barnmat från 8 månader

När barnet är ca 8 månader så brukar de vilja ha större smakportioner och man ökar succesivt mängden till att bli små måltider. 

I den här åldern behöver maten bara grovhackas eller rivas. Man kan också ge lite större bitar som barnet själv kan hålla i handen.

Här presenteras ett tips på en god rätt (linsgryta) på linser, tomat, basilika och bönfettuccine – italienska smaker att servera till den lille.

Recept på linser, tomat, basilika och bönfettuccine – italienska smaker – barnmat från 8 månader

Ca 3 glasburkar a 290 ml

Ingredienser

0,25 gul lök eko
1 vitlöksklyfta eko
2 tomater eko
Färska basilikablad eko (ca 1 msk hackade blad)
2 dl röda linser eko
4 dl vatten
2 msk olivolja eko
60 g bön fettuccine eko

Gör såhär

Hacka lök och skiva upp tomaterna i tärningar. Pressa vitlöken. Hacka basilikabladen (ta bort stjälkarna). Lägg i tillsammans med vatten och linser i en kastrull. Koka på medelvärme i ca 10 minuter (rör om då och då). Koka bönpastan för sig enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och tillsätt den till grytan. Mixa grytan med en stavmixer eller i en matberedare till önskad konsistens. Fördela ut i glasburkar eller små matlådor. Går bra att frysa.

Hoppas det ska smaka!

Ett fat med linsgryta till en 8 månaders.
En god rätt på linser, tomat, basilika och bönfettuccine – italienska smaker, linsgryta – till barn från 8 månader.
En 8 månaders baby sitter i en barnstol och äter linsgryta.
– Mums detta var ju jättegott! Behövde inte ens mixa ner banan för att jag skulle gilla detta! 🙂
Glasburkar fyllda med linsgryta till en 8 månaders.
Det är smart att märka upp glasburkarna och sedan frysa in dem. Då kan man även laga flera måltider samma dag och ta fram och tina upp när de ska användas.

Tips!
För att servera rätten även till en vuxen – blanda i lite veggiebuljong, salt och peppar.

Kommentarer är avstängda.