När barnet är ca 8 månader så brukar de vilja ha större smakportioner och man ökar succesivt mängden till att bli små måltider.
I den här åldern behöver maten bara grovhackas eller rivas. Man kan också ge lite större bitar som barnet själv kan hålla i handen.
Här presenteras ett tips på en god rätt (linsgryta) på linser, tomat, basilika och bönfettuccine – italienska smaker att servera till den lille.
Recept på linser, tomat, basilika och bönfettuccine – italienska smaker – barnmat från 8 månader
Ca 3 glasburkar a 290 ml
Ingredienser
0,25 gul lök eko
1 vitlöksklyfta eko
2 tomater eko
Färska basilikablad eko (ca 1 msk hackade blad)
2 dl röda linser eko
4 dl vatten
2 msk olivolja eko
60 g bön fettuccine eko
Gör såhär
Hacka lök och skiva upp tomaterna i tärningar. Pressa vitlöken. Hacka basilikabladen (ta bort stjälkarna). Lägg i tillsammans med vatten och linser i en kastrull. Koka på medelvärme i ca 10 minuter (rör om då och då). Koka bönpastan för sig enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och tillsätt den till grytan. Mixa grytan med en stavmixer eller i en matberedare till önskad konsistens. Fördela ut i glasburkar eller små matlådor. Går bra att frysa.
Hoppas det ska smaka!



Tips!
För att servera rätten även till en vuxen – blanda i lite veggiebuljong, salt och peppar.