Denna lyxiga pytt i panna med trattkantareller, blomkål och timjan innehåller även godsaker som potatis, grönkål, jordärtskocka och tamari.
När trttisarna frodas i de svenska skogarna kan det passa bra att laga en lyxig pytt i panna med trattkantareller och timjan.
Här kommer mitt recept. Ett liknande recept finns även med i min kokbok Vegansk vardagsmat.
Har ni hittat någon svamp denna höst?
Toppa gärna rätten med färsk persilja och naturella pistagenötter.
Hoppas det ska smaka!
Ingredienser
4 portioner
200 g haricotsverts eko
100 g jordärtskockor eko
200 g potatis eko
200 g blomkål eko
1 gul lök eko
1 klyfta vitlök eko (pressad)
100 g trattkantareller
några kvistar grönkål eko eller en stor näve (bladen)
2 dl krämig kokosmjölk utan tillsatser (eller annan växtbaserad grädde)
2 tsk tamari eko (glutenfri soja)
0,5-1 msk veggiebuljong eko (1 msk motsvarar 1 tärning)
1 msk dijonsenap eko
2 tsk timjan krydda eko
salt och svartpeppar eko
Till stekning
olivolja eko
Dekoration
färsk persilja eko
1 dl naturella pistagenötter eko

Gör såhär:
Tärna upp jordärtskockor och potatis. Dela upp blomkålen i små buketter. Skala och hacka löken. Skär haricotsverts i lite mindre bitar och skär av bladen från grönkålen. (Obs! Spara stjälkar från grönkål och rot och blad från blomkål för att göra exempelvis soppa på vid ett annat tillfälle). Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek rotsakerna lätt tillsammans med lök, pressad vitlök och timjan. Salta och peppra. Tillsätt alla övriga ingredienser, blanda runt. Låt småputtra tills det är mjukt men ändå lite al dente. Rör om då och då. Smaka av kryddningen. Dekorera med persilja och pistagenötter.
Smaklig lyxig pytt i panna!


Ser så himla nyttigt, gott och fräscht ut! Ska verkligen pröva!
Vad roligt att höra Linda! Hör gärna av dig igen när du provat! 🙂 Ha en fortsatt fin dag!