Alla recept Fikabröd och dessert Frukost och bröd Soppor och pannkakor

Lyxiga veganska glutenfria frasvåfflor

Lyxiga veganska glutenfria frasvåfflor – så enkla och smidiga att göra!

Och dessutom väldigt mättande så det räcker med någon våffla per person.

Snart är våffeldagen här och varför inte prova göra en lite annorlunda våffla i år? 🙂

Gott till kan exempelvis vara bär och hemmagjord chokladkräm eller chokladmousse.

Receptet är veganskt / helvegetariskt, glutenfritt, laktosfritt och mjölkfritt. 

Recept på lyxiga veganska glutenfria våfflor

Ingredienser

5 VÅFFLOR

  • 0,5 dl kikärtsmjöl eko
  • 1,5 dl rårismjöl eko eller ljust bovetemjöl eko
  • 1 dl havremjöl eko
  • 3,5 dl kokosgrädde eko (400 ml)
  • 1 fiberhuskägg (0,75 dl vatten + 1 tsk fiberhusk )
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk salt eko
  • 1-2 msk olivolja eko (till smeten)
  • kokosolja eko (till gräddning)

Chokladkräm

  • 1 avokado eko
  • 0,5 banan eko (ca 50 g)
  • 6 soltorkade dadlar eko
  • 1 msk kallpressad kokosolja eko
  • 1,5-2 msk kakao eko
  • 1 knivsudd salt eko

Instruktioner

Våfflorna

  • Rör ihop fiberhuskägget och låt stå i 10 minuter.
  • Rör ihop kikärtsmjöl, havremjöl, och rårismjöl/bovetemjöl.
  • Rör ihop kokosgrädden, fiberhuskägget, salt och olivolja i en annan bunke.
  • Vispa sedan ner mjölblandningen.
  • Pensla våffeljärnet med en klick kokosolja både uppe och nere vid varje gräddning.
  • Tag ca 1 dl smet till varje våffla.

Chokladkräm

  • Skala, dela och ta ut kärnan ur avokadon.
  • Skär i bitar och mixa ihop med alla övriga ingredienser till en slät massa.
  • Servera nygräddade våfflor med chokladkärmen och uppskivad banan och färska bär som exempelvis blåbär och hallon.

Smakliga våfflor!

veganska våfflor glutenfri mjölkfri laktosfri
veganska glutenfria kikärts våfflor

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *