Lyxiga veganska glutenfria frasvåfflor – så enkla och smidiga att göra!
Och dessutom väldigt mättande så det räcker med någon våffla per person.
Snart är våffeldagen här och varför inte prova göra en lite annorlunda våffla i år? 🙂
Gott till kan exempelvis vara bär och hemmagjord chokladkräm eller chokladmousse.
Receptet är veganskt / helvegetariskt, glutenfritt, laktosfritt och mjölkfritt.
Recept på lyxiga veganska glutenfria våfflor
Ingredienser
5 VÅFFLOR
- 0,5 dl kikärtsmjöl eko
- 1,5 dl rårismjöl eko eller ljust bovetemjöl eko
- 1 dl havremjöl eko
- 3,5 dl kokosgrädde eko (400 ml)
- 1 fiberhuskägg (0,75 dl vatten + 1 tsk fiberhusk )
- 0,5 dl vatten
- 1 tsk salt eko
- 1-2 msk olivolja eko (till smeten)
- kokosolja eko (till gräddning)
Chokladkräm
- 1 avokado eko
- 0,5 banan eko (ca 50 g)
- 6 soltorkade dadlar eko
- 1 msk kallpressad kokosolja eko
- 1,5-2 msk kakao eko
- 1 knivsudd salt eko
Instruktioner
Våfflorna
- Rör ihop fiberhuskägget och låt stå i 10 minuter.
- Rör ihop kikärtsmjöl, havremjöl, och rårismjöl/bovetemjöl.
- Rör ihop kokosgrädden, fiberhuskägget, salt och olivolja i en annan bunke.
- Vispa sedan ner mjölblandningen.
- Pensla våffeljärnet med en klick kokosolja både uppe och nere vid varje gräddning.
- Tag ca 1 dl smet till varje våffla.
Chokladkräm
- Skala, dela och ta ut kärnan ur avokadon.
- Skär i bitar och mixa ihop med alla övriga ingredienser till en slät massa.
- Servera nygräddade våfflor med chokladkärmen och uppskivad banan och färska bär som exempelvis blåbär och hallon.
Smakliga våfflor!



