Majs- och bovetelimpa – glutenfri och vegansk

En enkel och god limpa att äta som den är, rosta eller göra varma mackor på. Majs- och bovetelimpa.

Se även ett smarrigt tips på goda veganska varma kantarell- och ostmackor på min instagram.
Länk till receptet på veganska varma kantarell- och ostmackor:
Veganska varma kantarell- och ostmackor

Receptet på majs- och bovetelimpan är glutenfritt, äggfritt, nötfritt, laktosfritt, mjölkfritt, sojafritt och vegansk / växtbaserat.

Recept på majs- och bovetelimpa – glutenfri och vegansk

Ingredienser

1 limpa

5,5 dl kallt vatten
25 g jäst
1 msk agavesirap eko
2 dl majsmjöl eko
3 dl ljust bovetemjöl eko
1,5 dl pofiber
1 tsk salt eko
0,5 dl fiberhusk

En uppskivat majs- och bovetelimpa ligger på en skärbräda.

Gör såhär

Lös upp jästen i det kalla vattnet. Tillsätt alla övriga ingredienser utom fiberhusk och rör runt till en jämn smet. Tillsätt sedan fiberhusken och rör runt ordentligt så att inga klumpar bildas. Täck bunken med en bakduk och låt jäsa i 60 minuter. Stjälp ut degen på ett underlag lätt mjölat med bovetemjöl. Knåda ihop och forma till en limpa och lägg direkt på en plåt med bakplåtspapper alternativt lägg degen i en brödform klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 50 minuter. Låt brödet svalna under bakduk.

Smaklig limpa!

En uppskivat majs- och bovetelimpa ligger på en skärbräda.

Tips på varma mackor

Obs! Kolla in receptet på veganska varma kantarell- och ostmackor just nu på instagram. 🙂

Länk till receptet:
Veganska varma kantarell- och ostmackor

1+

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*