Majs- och bovetelimpa – glutenfri och vegansk

En enkel och god limpa att äta som den är, rosta eller göra varma mackor på. Majs- och bovetelimpa.

Se även ett smarrigt tips på goda veganska varma kantarell- och ostmackor på min instagram.
Länk till receptet på veganska varma kantarell- och ostmackor:
Veganska varma kantarell- och ostmackor

Receptet på majs- och bovetelimpan är glutenfritt, äggfritt, nötfritt, laktosfritt, mjölkfritt, sojafritt och vegansk / växtbaserat.

Recept på majs- och bovetelimpa – glutenfri och vegansk

Ingredienser

1 limpa

5 dl kallt vatten
1 msk äppelcidervinäger eko
2 msk olivolja eko
1 msk agavesirap eko
2 dl majsmjöl eko
3 dl bovetemjöl eller durramjöl eko
1,5 dl glutenfria havregryn eko
1 tsk salt eko
0,5 dl fiberhusk

En uppskivat majs- och bovetelimpa ligger på en skärbräda.

Gör såhär

Blanda ihop vatten, äppelcidervinäger, olivolja och agavesirap i en bunke. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke för sig. Tillsätt sedan lite av mjölblandningen i taget och blanda ihop till en deg med en trägaffel. Täck bunken med en bakduk och låt svälla i 20 minuter. Placera ut degen i en brödform klädd med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 50 minuter. Låt brödet svalna under bakduk.

Smaklig limpa!

En uppskivat majs- och bovetelimpa ligger på en skärbräda.

Tips på varma mackor

Obs! Kolla in receptet på veganska varma kantarell- och ostmackor just nu på instagram. 🙂

Länk till receptet:
Veganska varma kantarell- och ostmackor

+2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*