Glutenfritt bröd

Majsbröd- majs- och bovetelimpa – glutenfritt och vegansk

Ett uppskivat glutenfritt majsbröd ligger på en skärbräda.

En enkel och god limpa att äta som den är, rosta eller göra varma mackor på. Majsbröd / Majs- och bovetelimpa är ett glutenfritt bröd när det är som bäst.

Se även ett gott tips på goda veganska varma kantarell- och ostmackor på min instagram som du hittar du längst ner i inlägget.

Receptet på majs- och bovetelimpan – majsbröd är glutenfritt, äggfritt, nötfritt, laktosfritt, mjölkfritt, sojafritt och vegansk / växtbaserat.

Ett uppskivat glutenfritt majsbröd ligger på en skärbräda.

Recept på majsbröd- majs- och bovetelimpa – glutenfritt och vegansk

Inga betyg än
Total tid 1 timme 30 minuter
Måltid Glutenfritt bröd
Portioner 1 limpa

Ingredienser
  

  • 5 dl kallt vatten
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk olivolja eller rapsolja
  • 1 msk agavesirap
  • 3 dl majsmjöl
  • 2 dl bovetemjöl eller durramjöl (går även bra med rismjöl eller rårismjöl)
  • 1,5 dl glutenfria havregryn 
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl fiberhusk /psylliumfröskal

Instruktioner
 

  • Blanda ihop vatten, äppelcidervinäger, olja och agavesirap i en bunke.
  • Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke för sig. 
  • Tillsätt sedan lite av mjölblandningen i taget och blanda ihop till en deg med en trägaffel. 
  • Täck bunken med en bakduk och låt svälla i 20 minuter.
  • Placera ut degen i en brödform klädd med bakplåtspapper.
  • Sätt ugnen på 200 grader. Grädda brödet längst ner i ugnen i cirka 60 minuter. 
  • Låt brödet svalna helt under bakduk.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!
Ett uppskivat glutenfritt majsbröd ligger på en skärbräda.

Tips på varma mackor

Se receptet på veganska varma kantarell- och ostmackor på instagram.

Länk till receptet:
Veganska varma kantarell- och ostmackor

Fler recept på glutenfritt bröd

Tekakor – Bra Recept – Kalljästa och Glutenfria

Glutenfria Scones – Bananscones – Bra Recept- Vegan

Glutenfri Baguette – Bröd På Bikarbonat – Vegan

Glutenfria scones med rödbetor – veganska och goda

Glutenfritt Bröd Med Durra, Valnötter Och Dadlar – Vegan

Fler recept med majs

Hur Du Gör Tacogryta – Bra Barnmat – 8 Månaders

Vegan stuffed sweet potatoes

Veganska tacos, guacamole, tortilla och tomatsalsa – glutenfritt

4 Comments

  1. Anna-Maria says:

    Hej
    Jag bakade detta bröd idag. Enkelt och gott men det blev väldigt degigt.. Vad kan man göra åt det? Jag knådade aldrig degen innan den vilade utan bara slängde ihop den..

    1. healthcreator says:

      Hej Anna-Maria, Vad roligt att du testat receptet! Jag tycker detta blir det minst degiga glutenfria brödet jag har bakat faktiskt. 🙂 Du kan prova ändra mängden mjöl kanske. Det kan ju bero på olika sorter och exakt vilken mängd som behövs. Lycka till! 🙂

  2. Maja says:

    Hej. Majsmjöl eller majsstärkelse?

    1. healthcreator says:

      Majsmjöl 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet





Du kanske också gillar...