mango choklad cheesecake vegan

Mango- och choklad cheesecake – rawfood och vegan

En mycket god mango- och choklad cheesecake – rawfood och vegan gjord på bland annat nötter, kokosolja och banan. Obs! Tips på alternativ till nötter finns nu i receptet.

Om man gör kakan på cashewnötter så ska dessa blötläggas innan.

Kakan är enkel att göra och förbereds gärna dagen innan den ska ätas.

Recept på mango- och choklad cheesecake – rawfood och vegan

Mango- och choklad cheesecake – rawfood och vegan

En mycket god mango- och choklad cheesecake – rawfood och vegan.
Portioner 10 bitar
Författare Yvonne Hedberg

Ingredienser

Botten

Fyllning

Smak mango - blandas med halva fyllningen

  • 225 g mango eko i tärningar (tinad)
  • 1 nypa gurkmeja eko (om man vill få mer gul färg)

Smak choklad - blandas med resten av fyllningen

Dekoration

  • kakaonibs eko eller riven mörk choklad, bitar av mango och varför inte med bladen från en gul ros.

Instruktioner

Botten

  • Blötlägg cachewnötterna minst 5 timmar alternativt skölj av bönorna.
  • Se till att dadlarna är urkärnade. Mixa alla ingredienserna till botten i exempelvis en matberedare.
  • Placera plastfolie i en rund bakform (ca 20 cm) eller liknande och bred sedan ut degen till botten med en sked eller med händerna. Degen ska gå att klumpa med händerna.

Fyllning

  • Skölj eller torka sedan ur matberedaren (den ska vara torr när du fortsätter).
  • Mixa sedan ihop ingredienserna till fyllningen till en fin och slät massa.
  • Dela upp fyllningen och blanda sedan hälften tillsammans med mango smaken.
  • Häll mangofyllningen försiktigt över botten av kakan och jämna till med en slickepott eller liknande.
  • Mixa sedan ihop choklad smaken tillsammans med resten av fyllningen och häll till sist på även det lagret försiktigt och jämna till.
  • Låt kakan stå kylt minst 5 timmar innan servering.
  • Dekorera tårtan med valfri topping.
  • Håller i ca 1 vecka i kylen och går även att frysa. Den blir extra god om den får stå i kylen 1-2 dagar.

Se receptfilm på Mango- och choklad cheesecake – eatclean vegan

Bilder på mango- och choklad cheesecake – rawfood och vegan

Mango- och choklad cheesecake - rawfood och vegan

Receptet finns bland många andra goda recept även med i min kakbok “Fika eatclean vegan”

Kakboken Fika eatclean vegan är full med nyttiga och goda recept på vegansk fika utan gluten och vitt socker – för högtider och även annars. Recepten är en mix av gräddade och rawfood godsaker.

Istället för ägg, smör och vitt socker används bland annat chiaägg, banan, avokado, kokosolja och dadlar.

Beställ kakboken Fika eatclean vegan här

fika eatclean vegan påsk yvonne hedberg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*