mango choklad cheesecake vegan

Mango- och choklad cheesecake – rawfood och vegan

En mycket god mango- och choklad cheesecake – rawfood och vegan gjord på bland annat nötter, kokosolja och banan. Obs! Tips på alternativ till nötter finns nu i receptet.

Om man gör kakan på cashewnötter så ska dessa blötläggas innan.

Kakan är enkel att göra och förbereds gärna dagen innan den ska ätas.

Recept på mango- och choklad cheesecake – rawfood och vegan

Mango- och choklad cheesecake – rawfood och vegan

En mycket god mango- och choklad cheesecake – rawfood och vegan.
Portioner 10 bitar
Författare Yvonne Hedberg

Ingredienser

Botten

  • 3 dl naturella valnötter eko (Går att byta ut mot solroskärnor eko)
  • 8 st (ca 1 dl) soltorkade dadlar eko
  • 1 nypa salt eko

Fyllning

  • 3 dl blötlagda cashewnötter eko (Går att byta ut mot 1 paket sköljda sojabönor eko, jag använde Zetas 380 g (230 g avrunnet). I paket blev ca 3 dl. Jag misstänker att det går lika bra med exempelvis Cannellinibönor eko. Kakan blir då inte helt rawfood eftersom bönorna är kokta.
  • 1 st mogen banan eko
  • 2 msk saft från citron eko
  • 2,5 msk agavesirap raw eko eller yacon sirap eko
  • 1,5 dl kallpressad kokosolja eko

Smak mango - blandas med halva fyllningen

  • 225 g mango eko i tärningar (tinad)
  • 1 nypa gurkmeja eko (om man vill få mer gul färg)

Smak choklad - blandas med resten av fyllningen

  • 3 msk kakaopulver eko
  • 1 tsk vaniljpulver eko
  • 1 dl krämig kokosmjölk
  • 1 msk agavesirap raw eko eller yacon sirap eko
  • 1 nypa salt eko

Dekoration

  • kakaonibs eko eller riven mörk choklad, bitar av mango och varför inte med bladen från en gul ros.

Instruktioner

Botten

  • Blötlägg cachewnötterna minst 5 timmar alternativt skölj av bönorna.
  • Se till att dadlarna är urkärnade. Mixa alla ingredienserna till botten i exempelvis en matberedare.
  • Placera plastfolie i en rund bakform (ca 20 cm) eller liknande och bred sedan ut degen till botten med en sked eller med händerna. Degen ska gå att klumpa med händerna.

Fyllning

  • Skölj eller torka sedan ur matberedaren (den ska vara torr när du fortsätter).
  • Mixa sedan ihop ingredienserna till fyllningen till en fin och slät massa.
  • Dela upp fyllningen och blanda sedan hälften tillsammans med mango smaken.
  • Häll mangofyllningen försiktigt över botten av kakan och jämna till med en slickepott eller liknande.
  • Mixa sedan ihop choklad smaken tillsammans med resten av fyllningen och häll till sist på även det lagret försiktigt och jämna till.
  • Låt kakan stå kylt minst 5 timmar innan servering.
  • Dekorera tårtan med valfri topping.
  • Håller i ca 1 vecka i kylen och går även att frysa. Den blir extra god om den får stå i kylen 1-2 dagar.

Se receptfilm på Mango- och choklad cheesecake – eatclean vegan

Bilder på mango- och choklad cheesecake – rawfood och vegan

Mango- och choklad cheesecake - rawfood och vegan

Receptet finns bland många andra goda recept även med i min kakbok “Fika eatclean vegan”

Kakboken Fika eatclean vegan är full med nyttiga och goda recept på vegansk fika utan gluten och vitt socker – för högtider och även annars. Recepten är en mix av gräddade och rawfood godsaker.

Istället för ägg, smör och vitt socker används bland annat chiaägg, banan, avokado, kokosolja och dadlar.

Kakboken “Fika eatclean vegan” finns som e-bok hos bl.a. Bokus.

fika eatclean vegan påsk yvonne hedberg

1+

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




*