Alla recept Fikabröd och dessert Jul

Mjuk pepparkaka – glutenfri eatclean vegan

mjuk pepparkaka glutenfri vegan.

Vad sägs om en saftig, god och nyttig mjuk pepparkaka till jul?

Här kommer ett recept på en jättegod mjuk pepparkaka som är både glutenfri, eatclean och vegan. Receptet finns även med i min kakbok “Fika EatClean Vegan” för högtider och även annars.

Kakboken “Fika eatclean vegan” finns som e-bok hos bl.a. Bokus.

Kolla även gärna in min receptfilm på den mjuka pepparkakan som ligger direkt under innehållsförtecknigen nedan. 🙂

Recept på Mjuk pepparkaka glutenfri eatclean vegan

Klassisk “dadelkaksform” (sockerkaksform)

Ingredienser:

2 dl mandelmjöl eko
1 dl rårismjöl eller rismjöl eko
12 soltorkade dadlar eko (ca 1,5 dl)
4 tsk pepparkakskrydda (eller blanda egen)
1 tsk fiberhusk
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljpulver eko
1 nypa salt eko
1 msk chiafrön eko
0,5 avokado eko (50 g)
2 msk yaconsirap- eller agavesirap raw eko
2,5 dl krämig kokosmjölk utan tillsatser
1 msk olivolja eko

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och kärna ur avokadon och kontrollera att dadlarna är urkärnade.
  3. Mixa dadlarna tillsammans med alla torra ingredienser till ett fint mjöl.
  4. Tillsätt sedan resterande ingredienser och mixa vidare till en tjock smet.
  5. Smörj en dadelkaksform (sockerkaksform) med kokosolja.
  6. Placera smeten i formen med hjälp av exempelvis en slickepott.
  7. Jämna ut och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Låt svalna.

mjuk pepparkaka vegan eatclean glutenfri
mjuk pepparkaka vegan eatclean glutenfri ingredienser

Kakboken Fika EatClean Vegan – för högtider och även annars

Kolla in min kakbok “Fika EatClean Vegan” – för högtider och även annars – den perfekta julklappen för den som vill äta mer vegansk fika. Recepten är även utan gluten och med sötning av exempelvis dadlar eller yaconsirap istället för vitt socker.

bokomslag fika eatclean vegan yvonne hedberg

Sugen på annat gott julgodis?

Lussepraliner

Lusse praliner med saffran - RAW

Du kanske också gillar …