Detta ljuvligt goda recept på veganska mockarutor – kärleksmums togs fram som ett av recepten till min populära kakbok “Fika eatclean vegan”
Min kakbok “Fika eatclean vegan” kan köpas som E-bok.
Jag har länge velat lägga upp detta recept här på bloggen och nu kom jag mig äntligen för att göra det också. Jag gjorde även en film om receptet som ni kan se längst ner i flödet.
Detta är kakan som riktigt smälter i munnen. Hoppas ni ska gilla den!
Receptet är glutenfritt, mjölkfritt, veganskt och utan vitt socker. Ingredienser som bland annat mandelmjöl, dadlar, kakao och cashewnötssmör.

Recept på Mockarutor – kärleksmums – vegan glutenfritt
Veganska mockarutor - kärleksmums - glutenfria
Ingredienser
- 3 dl
mandelmjöl eko - 1,5 dl
fullkornsrismjöl eko eller råsismjöl eko - 16
soltorkade dadlar eko - 1 tsk
vaniljpulver eko - 2 msk
kakaopulver eko - 1 msk
chiafrön eko - 1 tsk bikarbonat
- 0,5 dl cashewnötssmör eko
- 1 msk
olivolja eko - 2,5 dl krämig kokosmjölk utan tillsatser
Glasyr
- 0,5 dl cashewnötssmör eko
- 0,5 dl
kallpressad kokosolja eko - 0,5 dl espresso eller kaffe eko
- 2 msk kakaopulver eko
- 3 msk
kokossocker eko - 1 msk agevesirap eko eller yaconsirap eko
Garnering
- 1 dl
kokosflingor eko
Instruktioner
Kakan
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Klä en bakform med bakplåtspapper, 20 x 30 cm.
- Mixa alla de torra ingredienserna till ett fint mjöl och mixa sedan med cashewnötssmör, olivolja och kokosmjölk till en kladdig smet.
- Bred ut smeten i formen med hjälp av en slickepott.
- Låt svälla i 5-10 minuter.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
Glasyr
- Smält cashewnötssmör och kokosolja över ett vattenbad eller i en kastrull och tillsätt sedan resterande ingredienser.
- Vispa runt med en handvisp till en slät smet.
- Bred smeten över kakan med en slickepott.
- Strö över kokosflingor och låt kakan stelna helt i kylskåp.
- Skär sedan upp i rutor.
Smaklig kaka!

