Veganska glutenfria mockarutor/kärleksmums - eat clean.

Mockarutor – kärleksmums – vegan glutenfritt

Detta ljuvligt goda recept på veganska mockarutor – kärleksmums togs fram som ett av recepten till min populära kakbok “Fika eatclean vegan”

Min kakbok “Fika eatclean vegan” kan köpas som E-bok.

Jag har länge velat lägga upp detta recept här på bloggen och nu kom jag mig äntligen för att göra det också. Jag gjorde även en film om receptet som ni kan se längst ner i flödet.

Detta är kakan som riktigt smälter i munnen. Hoppas ni ska gilla den!

Receptet är glutenfritt, mjölkfritt, veganskt och utan vitt socker. Ingredienser som bland annat mandelmjöl, dadlar, kakao och cashewnötssmör.

Mockarutor / Kärleksmums

Recept på Mockarutor – kärleksmums – vegan glutenfritt

Veganska mockarutor - kärleksmums - glutenfria

Ljuvligt goda veganska mockarutor / kärleksmums som riktigt smälter i munnen.
Portioner 20 SMÅ RUTOR
Författare Yvonne Hedberg

Ingredienser

  • 3 dl mandelmjöl eko
  • 1,5 dl fullkornsrismjöl eko eller råsismjöl eko
  • 16 soltorkade dadlar eko
  • 1 tsk vaniljpulver eko
  • 2 msk kakaopulver eko
  • 1 msk chiafrön eko
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0,5 dl cashewnötssmör eko
  • 1 msk olivolja eko
  • 2,5 dl krämig kokosmjölk utan tillsatser

Glasyr

  • 0,5 dl cashewnötssmör eko
  • 0,5 dl kallpressad kokosolja eko
  • 0,5 dl espresso eller kaffe eko
  • 2 msk kakaopulver eko
  • 3 msk kokossocker eko
  • 1 msk agevesirap eko eller yaconsirap eko

Garnering

  • 1 dl kokosflingor eko

Instruktioner

Kakan

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Klä en bakform med bakplåtspapper, 20 x 30 cm.
  • Mixa alla de torra ingredienserna till ett fint mjöl och mixa sedan med cashewnötssmör, olivolja och kokosmjölk till en kladdig smet.
  • Bred ut smeten i formen med hjälp av en slickepott.
  • Låt svälla i 5-10 minuter.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.

Glasyr

  • Smält cashewnötssmör och kokosolja över ett vattenbad eller i en kastrull och tillsätt sedan resterande ingredienser.
  • Vispa runt med en handvisp till en slät smet.
  • Bred smeten över kakan med en slickepott.
  • Strö över kokosflingor och låt kakan stelna helt i kylskåp.
  • Skär sedan upp i rutor.

Smaklig kaka!

mockarutor kärleksmums vegan glutenfritt
Mockarutor Kärleksmums vegan glutenfri eat clean

1+

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




*