mandelmusslor saffran hjortonkram vegan

Nyårsdessert – Mandelmusslor med saffran- och hjortronkräm – glutenfri eatclean vegan

Perfekt dessert till nyårsmiddagen eller varför inte till en lite festligare nyårsfika. Mandelmusslor med saffran- och hjortronkräm blir inte så överdrivet söta i smaken. En fräsch avslutning på middagen och en fräsch inledning av det nya året helt enkelt. 🙂

Receptet finns bland många andra med i min nya kakbok Fika eatclean vegan

Receptet finns bland många andra med i min nya kakbok “Fika eatclean vegan – för högtider och även annars”

Ett riktigt gott och hälsosamt nytt år önskar jag er alla!

Kram/Yvonne

Mandelmusslor med saffran- och hjortronkräm – glutenfri, eatclean vegan

Ingredienser

3 dl mandelmjöl eko
1 dl rårismjöl eller rismjöl eko
1 tsk fiberhusk
1 tsk koksosocker eko
1 nypa salt eko
1 dl kallpressad kokosolja eko >
3 msk yacon- eller agavesirap raw eko
1 msk vatten
kallpressad kokosolja eko till smörjning av formar

Saffran- och hjortronkräm

2 dl hård krämig kokosgrädde utan tillsatser
1 dl hjortron eko
0,5 pkt saffran eko

Topping

hjortron eko
mynta eko

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop mandelmjöl, råris- eller rismjöl, fiberhusk, kokossocker och salt.
  3. Tillsätt sedan kokosolja, yacon- eller agavesirap och vatten och blanda till en deg.
  4. Smörj formarna för mandelmusslorna med kokosolja.
  5. Tryck ut lite deg i varje form i ett jämnt lager även upp på kanterna.
  6. Ställ sedan mandelmusslorna på en bakplåt.
  7. Grädda mitt i ugnen i 10–13 minuter tills de har fått en fin ljusbrun färg.
  8. Vänd ur mandelmusslorna ur formarna när de svalnat något men fortfarande är varma.

Saffran- och hjortronkräm

  1. Mortla saffranet.
  2. Rör ihop hård kokosgrädde med saffran och hjortron till ett fint mos.
  3. Låt stå i kylen en stund för att stelna till igen (ca 30 minuter).
  4. Klicka ut grädden jämt fördelat på mandelmusslorna och toppa med ett hjortron och en kvist mynta.

mandelmusslor saffran hjortrongrädde eatclean vegan glutenfri

1+

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*