Om recepten

Generellt sett ska Healthcreators recept tillföra kroppen mycket näring och skärpa för hjärnan. Genom att utesluta snabba kolhydrater kan man även bidra till att få en lugnare mage och ett stabilare blodsocker.

Recepten på bloggen utesluter numera även alla animaliska produkter samt är glutenfria. Recepten består av veganskt som bönor, linser, havre, svamp, råris, quinoa, durra, grönsaker, rotsaker samt bär och frukt. Fetter från olivolja, rapsolja, nötter, frön, avokado och kokos. De råvaror som används är så rena som möjligt och utan tillsatser och helst ekologiska.

Ekologiskt, glutenfritt, veganskt och med naturlig sötning

Det ekologiska, glutenfria, veganska och enbart med naturlig sötning från exempelvis frukt och bär står alltid i fokus i Healthcreators recept.

Recepten är framtagna med betoning på eatclean vegan och faller även inom kategorierna slowcarb, eatclean och ibland rawfood.

Med “eatclean” menas att man lagar maten från grunden och undviker hel- och halv fabrikat med onödiga tillsatser så mycket som möjligt. Man äter mycket grönt och undviker vitt raffinerat socker och andra snabba kolhydrater.

Trevlig läsning!

Yvonne Hedberg håller i en raw chokladtårta med jordgubbar.
Här står jag och ska servera en helt fantastiskt god raw chokladtårta med jordgubbar.