Recepten på bloggen består bland annat av bönor, linser, havre, bovete, svamp, råris, quinoa, durra, grönsaker, rotsaker samt bär och frukt. Fetter från olivolja, rapsolja, nötter, frön, avokado och kokos. De råvaror som används är mestadels så rena som möjligt och utan tillsatser och helst ekologiska.

Då fokus på bloggen är är recept som är både glutenfria, mjölkfria och veganska kan de lämpa sig bra för personer som har olika typer av matallergier. 

Oftast kan man även byta ut exempelvis krämig kokosmjölk mot annan växtbaserad grädde eller agavesirap mot annan flytande sötning osv.

Fråga gärna om du undrar om du kan byta ut ingredienser, ibland kan jag svara direkt och ibland får man testa sig fram. Jag brukar även ta fram anpassade recept när jag får efterfrågan. 

Ekologiskt, glutenfritt, och med naturlig sötning

Det ekologiska, glutenfria, veganska och enbart med naturlig sötning från exempelvis frukt och bär står i fokus i Healthcreators recept.

Recepten är framtagna mestadels med betoning på eatclean och faller även inom kategorierna slowcarb, eatclean och ibland rawfood.

Med “eatclean” menas att man lagar maten från grunden och undviker hel- och halv fabrikat med onödiga tillsatser så mycket som möjligt. Man äter mycket grönt och undviker vitt raffinerat socker och andra snabba kolhydrater.

Trevlig läsning och hoppas ni hittar något recept som ni gillar!

Yvonne Hedberg håller i en raw chokladtårta med jordgubbar.
Här står Yvonne och ska servera en helt fantastiskt god raw chokladtårta med jordgubbar.