Pärongröt med kardemumma och mandlar – glutenfri

Jag har många olika variationer att göra havregrynsgröt på. Här kommer ett recept på pärongröt med kardemumma med mandlar eller valnötter. Fantastiskt god gröt som lyxar till morgonen och ger dig både näring och ett glatt humör. 🙂

Passar perfekt som frukost, mättande och gott!


Havre som kolestrolsänkare
Havre innehåller en löslig, gelbildande fiber som heter betaglukan och den har flera fina effekter på hälsan! På ett helt naturligt kan den sänka ett förhöjt kolesterolvärde, vilket är positivt för hjärtat.
Källa: axa.se


Recept på pärongrön med kardemumma och mandlar – glutenfri

1 portion

Ingredienser

1 dl glutenfria havregryn eko
2,5 dl vatten
o,5 tsk linfrön eller chiafrön eko
0,5 urkärnat päron eko
0,5 banan eko
0,5 dl mandlar eko eller valnötter
0,5 tsk olivolja eko eller kokosolja eko
0,5 tsk kardemumma eko och/eller kanel eko
lite riven färsk ingefära efter smak
1 nypa salt eko

Förslag på tillbehör:
blåbär eller andra bär
macheblad eller en persilja kvist

Gör såhär

  1. Kärna ur och skiva upp päronet och banan i bitar.
  2. Koka upp alla ingredienserna under omrörning.
  3. Låt koka i några minuter på svag värme och rör om då och då. Smaka av!
  4. Servera gärna med lite färska bär och ät gärna någon kvist färsk persilja till på morgonen.

Smaklig frukost och god morgon!

En tallrik med pärongröt toppad med blåbär.
En kvinna håller i ett fat med pärongröt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*