Veganska påskknyten - raw.

Påskknyten på hemmagjord mandelmassa, gojibär och choklad – rawfood

Mitt fjärde tips på nyttigare godis är Påskknyten på hemmagjord mandelmassa, gojibär och choklad – rawfood. Strö lite kokosflingor och lingonpulver över.

Recept på Påskknyten på hemmagjord mandelmassa, gojibär och choklad – rawfood

15 små knyten

Innehåll

Mandelmassan:

150 g naturella mandlar eko
2,5 msk smält kokosolja eko
2 msk yacon- eller agavesirap raw eko

Fyllning:

15 naturella mandlar eko
30 gojibär eko

Chokladhöljet:

1 dl smält kokosolja eko
3 tsk kakaopulver eko
2 tsk yacon- eller agavesirap raw eko

Topping:

1 tsk lingonpulver eko
1 tsk kokosflingor eko

Gör såhär:

  1. Mixa ihop ingredienserna till mandelmassan i en matberedare. Smält kokosoljan över vattenbad. Forma till en boll och lägg in degen i frysen en stund för att hårdna lite.
  2. Forma sedan 15 små urgröpta avlånga bollar (för att kunna lägga i fyllning).
  3. Lägg sedan i 2 gojibär och 1 mandel i varje knyte. Slut igen knytet med mandelmassan.
  4. Smält kokosoljan över vattenbad. Blanda ihop ingredienserna till chokladhöljet.
  5. Doppa knytena i chokladen och rör runt lite försiktigt.
  6. Ta upp med hjälp av en sked och lägg på bakplåtspapper på ett fat och låt stelna i kylen.
  7. Dekorera med lite lingonpulver, kokosflingor och gojibär.

[blockquote]Mandlar innehåller höga halter av vitamin E, kalcium, fosfor, järn, magnesium, zink, selen, koppar och niacin. [/blockquote]

Bilder på Påskknyten på hemmagjord mandelmassa, gojibär och choklad – rawfood

Påskägg med heammagjord mandelmassa 3

Påskägg med hemmagjord mandelmassa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*