Mitt fjärde tips på nyttigare godis är Påskknyten på hemmagjord mandelmassa, gojibär och choklad – rawfood. Strö lite kokosflingor och lingonpulver över.
Recept på Påskknyten på hemmagjord mandelmassa, gojibär och choklad – rawfood
15 små knyten
Innehåll
Mandelmassan:
150 g naturella mandlar eko
2,5 msk smält kokosolja eko
2 msk yacon- eller agavesirap raw eko
Fyllning:
15 naturella mandlar eko
30 gojibär eko
Chokladhöljet:
1 dl smält kokosolja eko
3 tsk kakaopulver eko
2 tsk yacon- eller agavesirap raw eko
Topping:
1 tsk lingonpulver eko
1 tsk kokosflingor eko
Gör såhär:
- Mixa ihop ingredienserna till mandelmassan i en matberedare. Smält kokosoljan över vattenbad. Forma till en boll och lägg in degen i frysen en stund för att hårdna lite.
- Forma sedan 15 små urgröpta avlånga bollar (för att kunna lägga i fyllning).
- Lägg sedan i 2 gojibär och 1 mandel i varje knyte. Slut igen knytet med mandelmassan.
- Smält kokosoljan över vattenbad. Blanda ihop ingredienserna till chokladhöljet.
- Doppa knytena i chokladen och rör runt lite försiktigt.
- Ta upp med hjälp av en sked och lägg på bakplåtspapper på ett fat och låt stelna i kylen.
- Dekorera med lite lingonpulver, kokosflingor och gojibär.
Mandlar innehåller höga halter av vitamin E, kalcium, fosfor, järn, magnesium, zink, selen, koppar och niacin.