Vegansk fika, dessert och godis

Påskknyten På Hemmagjord Mandelmassa, Gojibär Och Choklad – Rawfood

Påskknyten med hemmagjord mandelmassa - rawfood godis ligger på ett fat.

Ett härligt tips på nyttigare godis på påsken är påskknyten på hemmagjord mandelmassa, gojibär och choklad – rawfood.

Strö lite kokosflingor och lingonpulver över.

Recept på påskknyten på hemmagjord mandelmassa, gojibär och choklad – rawfood

15 små knyten

Innehåll

Mandelmassan:

150 g naturella mandlar eko
2,5 msk smält kokosolja eko
2 msk yacon- eller agavesirap raw eko

Fyllning:

15 naturella mandlar eko
30 gojibär eko

Chokladhöljet

1 dl smält kokosolja eko
3 tsk kakaopulver eko
2 tsk yacon- eller agavesirap raw eko

Topping

1 tsk lingonpulver eko
1 tsk kokosflingor eko

Gör såhär

  1. Mixa ihop ingredienserna till mandelmassan i en matberedare. Smält kokosoljan över vattenbad. Forma till en boll och lägg in degen i frysen en stund för att hårdna lite.
  2. Forma sedan 15 små urgröpta avlånga bollar (för att kunna lägga i fyllning).
  3. Lägg sedan i 2 gojibär och 1 mandel i varje knyte. Slut igen knytet med mandelmassan.
  4. Smält kokosoljan över vattenbad. Blanda ihop ingredienserna till chokladhöljet.
  5. Doppa knytena i chokladen och rör runt lite försiktigt.
  6. Ta upp med hjälp av en sked och lägg på bakplåtspapper på ett fat och låt stelna i kylen.
  7. Dekorera med lite lingonpulver, kokosflingor och gojibär.

Mandlar innehåller höga halter av vitamin E, kalcium, fosfor, järn, magnesium, zink, selen, koppar och niacin.

Tips på mer påskgodis /påskfika

Marsipankycklingar med saffran – veganska, sockerfria och glutenfria

Veganska Kakor – Cashewnötter Och Mango – Glutenfria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Du kanske också gillar...