Festliga havrebollar dekorerade till tuppar eller “chägg” där havrebollar är formade som ägg och doppade i vegansk mörk choklad. Ordet för det (chägg) uppfann jag här och nu, hihi.
Kreativt dekorerade havrebollar. Här är det fritt fram att använda sin fantasi. 🙂 Dessa är gjorda både liknande tuppar och ägg.
Sötning kommer från ekologiska dadlar och istället för smör används avokado och kokosolja.
Perfekta att servera till påsk. Dessa kan vara roliga att göra tillsammans med barnen. Påsktupparna är veganska, glutenfria och eat clean.
Bra och gott godis både för kropp och knopp!
Enkla och goda!
Recept på påsktuppar – havrebollar – chägg – vegan
Ca 6 stora eller 12 små
Ingredienser:
3 dl glutenfria havregryn eko
12 soltorkade dadlar eko (ca 1,5 dl)
0,25 avokado eller en bit banan (30 g)
2 msk kallpressad kokosolja eko
1,5-2 tsk vaniljpulver eko
1 nypa salt
2-3 msk vatten
Tillbehör:
kokosflingor eko
gojibär eko
mandlar eko
eller mörk chokad (jag använde en raw naturell eko variant)

Se till att dadlarna är urkärnade. Mixa alla ingredienserna i en matberedare. Forma till bollar eller ägg och rulla i kokosflingor. Om man vill: Dekorera till påsktuppar i form av mandlar som näbb och gojibär som tuppkam och fötter. Eller smält bara mörk choklad över ett vattenbad och rulla bollarna där istället för i kokosflingor. Låt stå i kylen tills de stelnar och minst 20 minuter för vanliga bollar.



