havrebollar påsktuppar chägg vegan glutenfree eatclean

Påsktuppar – havrebollar – chägg -vegan

Festliga havrebollar dekorerade till tuppar eller “chägg” där havrebollar är formade som ägg och doppade i vegansk mörk choklad. Ordet för det (chägg) uppfann jag här och nu, hihi.

Roliga att göra till påsken. Påsktupparna är veganska, glutenfria och eat clean. Enkla och goda!

Här kommer receptet:
 
Ca 6 stora eller 12 små
 
Ingredienser:
3 dl glutenfria havregryn eko
12 soltorkade dadlar eko (ca 1,5 dl)
0,25 avokado eller en bit banan (30 g)
2 msk kallpressad kokosolja eko
1,5-2 tsk vaniljpulver eko
1 nypa salt
2-3 msk vatten

Tillbehör:
kokosflingor eko,
gojibär eko,
mandlar eko
eller mörk chokad (jag använde Cocoa raw naturell eko)

Veganska havrebollar smyckade som påsktuppar med hjälp av gojibär och mandlar.

Se till att dadlarna är urkärnade. Mixa alla ingredienserna i en matberedare. Forma till bollar eller ägg och rulla i kokosflingor. Om man vill: Dekorera till påsktuppar i form av mandlar som näbb och gojibär som tuppkam och fötter. Eller smält bara mörk choklad över ett vattenbad och rulla bollarna där istället för i kokosflingor. Låt stå i kylen tills de stelnar och minst 20 minuter för vanliga bollar.

Veganska havrebollar smyckade som påsktuppar med hjälp av gojibär och mandlar.
Veganska havrebollar och "chägg" (havrebollar formade som ägg och doppade i mörk choklad.
Veganska havrebollar och chägg (havrebollar formade som ägg och doppade i mörk choklad.
Vegansk havreboll som chägg (havreboll formad som ägg och doppade i mörk choklad som ligger på ett fat.
Smaklig påsk fika!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*