Här kommer ett litet tips på goda och enkla pepparkaksbars att mixa ihop. De smakar lite som pepparkaksdeg, därför testade jag denna gång även att baka ut några som pepparkakor i ugnen. Både nötter, dadlar och gojibär är fulla av nyttigheter så varför inte göra julen lite mer hälsosam.
Recept på pepparkaksbars rawfood
Ca 20 bars
Ingredienser
3 dl valnötter eko eller hasselnötter eko
3 dl cashewnötter eko
12 dadlar eko (1,5 dl)
3 msk gojibär eko
3 tsk pepparkakskrydda eko (eller blanda en egen)
1 msk vatten
Gör såhär:
Se till att dadlarna är urkärnade. Mixa alla ingredienser. Bred ut smeten på ett smörpapper. Lägg ett smörpapper över och kavla så att det blir en jämn och i den tjocklek som föredras. Ta bort det övre pappret och skär upp i bars. Förvaras i kylen!
Smakliga pepparkaksbars!