En skål med vegansk pesto toppad med basilika och en citron i bakgrunden.

Pesto utan ost – vegan och rawfood

Idag bjuder jag på ett recept på en jättegod och enkel pesto som kan användas som tillbehör eller som ingrediens i en maträtt. Receptet finns även bland många andra med i min kokbok “Vegansk vardagsmat“.

Pesto utan ost – vegan och rawfood

Ingredienser

1 kruka färsk basilika eko
50 g pinjenötter eko  (ca 1 dl) (går att byta ut mot solroskärnor eko)
1-2 vitlöksklyftor eko
1 msk bjästflingor
0,5 dl olivolja eko
salt eko
svartpeppar eko
några droppar saft från en färsk citron eko

Gör såhär:

  1. Skölj basilikan.
  2. Mixa ihop basilikablad, pinjenötter (eller solroskärnor), vitlök och bjäst i en mixer eller matberedare (alternativt finhacka för hand eller stöt i en mortel).
  3. Tillsätt sedan oljan lite i taget tills peston har fått en fin konsistens.
  4. Smaka av med salt, peppar och några droppar saft från en färsk citron.


Bjäst finns att köpa bl.a. i hälsokostbutiker.

En skål med vegansk pesto toppad med basilika och en citron i bakgrunden.
2+

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*