pesto utan ost vegan

Pesto utan ost – vegan och rawfood

Idag bjuder jag på ett recept på en jättegod och enkel pesto som kan användas som tillbehör eller som ingrediens i en maträtt. Receptet finns även bland många andra med i min kokbok “Vegansk vardagsmat“. Där kan du även köpa min nya kakbok Fika eatclean vegan för högtider och även annars. Erbjudandet gäller fram till 31 januari 2018.

Pesto utan ost – vegan och rawfood

Ingredienser

1 kruka färsk basilika eko
50 g pinjenötter eko (ca 1 dl)
1-2 vitlöksklyftor eko
1 msk bjästflingor
0,5 dl olivolja eko
salt eko
svartpeppar eko

Gör såhär:

  1. Skölj basilikan.
  2. Mixa ihop basilikablad, pinjenötter, vitlök och bjäst i en mixer eller matberedare (alternativt finhacka för hand eller stöt i en mortel).
  3. Tillsätt sedan oljan lite i taget tills peston har fått en fin konsistens.
  4. Smaka av med salt och peppar.

pesto utan ost vegan

Bjäst finns att köpa på bodystore.com

bjast-flingor
Bjäst finns att köpa hos Bodystore.com

pesto utan ost vegan

Fler tips på tillbehör – Cashewost med smak av rosmarin och vitlök – vegan

cashewost rosmarin vitlok
Cashewsmör med smak av rosmarin och vitlök – vegan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*