Alla recept Röror krämer och sylt

Rabarberkräm med kokosnektar

Två skålar med rabarberkräm.

När jag frågade er vad jag skulle göra med rabarberna jag fick med mig hem från kusinens land så fick jag förslag på att ta fram ett recept på rabarberkräm och så blev det.

Mycket gott att äta nu i dessa rabarbertider. Krämen är god att servera tillsammans med exempelvis växtbaserad mjölk / dryck och crunch eller granola eller kanske med fröknäcke.

Lite kort om rabarber
Rabarber odlades i Kina redan 3000 år före vår tideräknings början, då främst som en medicinalväxt. Till Europa kom den först under 1600-talet och till Sverige så sent som under 1800-talet.
Näringsinnehåll: 100 g rabarber innehåller 18 kcal, 90 mg C-vitamin och 8 mg järn.
Källa: https://www.odla.nu/inspiration/rabarber-1

En skål med rabarberkräm med en sticka fröknäcke i.

Recept på rabarberkräm med kokosnektar

Ingredienser:
2 portioner

ca 200 g rabarberstjälkar
1 tsk rivet citronskal eko
1 dl vatten
2 msk kokossocker eko
1 krm vaniljpulver eko
0,5 tsk agavesirap eko<

Redning:
1 msk pofiber
1 dl vatten

Två skålar med rabarberkräm med kokosnektar.

Gör såhär:
Blanda ihop redningen och ställ åt sidan. Skär rabarberstjälkarna i mindre bitar. Lägg i en stor kastrull. Tillsätt vatten, kokossocker och rivet citronskal. Koka upp och låt sjuda i ca fem minuter. Ta av från plattan och mosa eller mixa med en stavmixer till den konsistens som önskas. Ställ kastrullen på plattan igen och tillsätt redningen lite i taget och rör om hela tiden. Låt koka upp under omrörning och ta av från värmen. Servera med crunch / granola eller fröknäcke och lite växtbaserad mjölk / dryck. 

Smaklig rabarberkräm!



Kokossocker är gjort av kokosblommans söta och näringsrika nektar och har ett lågt GI-värde på 35.

  • KRAV-märkt
  • Lågt GI (glykemiskt index) på 35
  • Inga tillsatser.
Rabarberstjälar i mindre bitar som ligger på en skärbräda.
Två skålar med rabarberkräm.
En skål med rabarberkräm med en sticka fröknäcke i.

Ha en jättefin dag!

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *