Här kommer ett superenkelt recept på Raw ice cream gjord på cashewnötter och med smak av vanilj och lime. Bara att mixa ihop och låta stå fryst i några timmar. Rawfood och fri från gluten, laktos, mejerier och raffinerat socker.
Recept på raw ice cream
6 portioner
Ingredienser:
200 g ekologiska cashewnötter
3,5 dl vatten
1,5 dl ekologisk riven kokos eller kokosflarn
1 msk kallpressad ekologisk kokosolja
2 msk ekologiskt kokossocker
1 msk ekologisk yacon- eller agavesirap
2 tsk ekologiskt vaniljpulver
1 lime
Gör såhär:
- Mixa cashewnötter och vatten till en smet. Använd en blender om du har, annars går det ju bra med matberedare för att smula cashewnötterna och sedan en mixer eller liknande.
- Pressa ner saften från en lime i smeten.
- Tillsätt alla resterande ingredienser och fortsätt mixa smeten, den ska vara lite trög i konsistensen.
- Smaka av så att det smakar bra.
- Häll i en plastburk alternativt direkt i 6 små skålar och låt stelna i frysen några timmar.
- Ta ut ca 15-20 minuter innan servering.
- Avnjut med bär eller frukt.
Smaklig måltid!
Innehåller 396 kcal per portion varav 17 % kolhydrater, 7% protein och 76% fett
Raw Cashewnötter
- Cashewnötter har ett lågt fettinnehåll jämfört med andra nötter.
- Högt antal omättade fetter gör den ännu mer hälsosam.
- Innehåller kalcium och magnesium (båda viktiga för benen, nerverna och musklerna).
- Cashewnötter innehåller även järn, fosfor och koppar.
Rawfoodshops Raw Cashewnötter ger dig energi. Hög halt av B-vitaminer, som thiamine (B1), niacin (B3) och pantothenic acid (B5). Sist men inte minst en hög koncentration av aminosyran arginine.