Glutenfritt bröd

Glutenfritt Vörtbröd – Julbröd Med Russin – Vegan

Uppskivat glutenfritt vörtbröd.

Glutenfritt vörtbröd / julbröd med russin – passar mycket bra såhär i jultider.

Att blanda ihop en hemmagjord vörtmix på torkade vörtkryddor är busenkelt. Mortla dem om du använder hela så att alla blev i pulverform eller köp dem direkt i pulverform. Måtten är räknade på pulverform. Se receptet.

Det är något speciellt med hembakat och nybakat glutenfritt bröd, inte sant? Jag blir lycklig varje dag när jag vet att det finns hembakat bröd hemma.

Brukar frysa in brödet så att man kan ta fram och äta som nybakat bröd varje gång.

Receptet på vörtbrödet är glutenfritt, mjölkfritt, nötfritt, äggfritt och veganskt.

Recept på glutenfritt vörtbröd – julbröd med russin – vegan

Inga betyg än
Måltid Glutenfritt bröd
Portioner 1 limpa

Ingredienser
  

  • 5,5 dl vatten
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk agavesirap eller yaconsirap
  • 2 dl majsmjöl (går att byta ut till exempelvis glutenfritt havremjöl)
  • 3 dl bovetemjöl
  • 1,5 dl glutenfria havregryn
  • 0,5 dl fiberhusk / psylliumhusk
  • 1 tsk bikarbonat
  • 4 msk vörtkrydda (cirka) 4 msk vörtkrydda= Blanda ihop 1,5 msk fänkål, 0,25 msk ingefära,1,5 msk anis, 0,25 msk nejlika och 0,75 msk pomeransskal. Mät upp som mortlade om de är hela från början.
  • 1 dl russin 
  • 1 tsk salt

Instruktioner
 

  • Blanda ihop vatten, äppelcidervinäger, olivolja och agavesirap i en bunke.
  • Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke för sig. 
  • Tillsätt sedan lite av mjölblandningen i taget och blanda ihop till en deg med en trägaffel.
  • Täck bunken med en bakduk och låt svälla i 20 minuter.
  • Placera ut degen i en brödform klädd i bakplåtspapper.
  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Grädda brödet längst ner i ugnen i cirka 50 minuter.
  • Låt brödet svalna under bakduk.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smakligt glutenfritt vörtbröd.

Uppskivat glutenfritt vörtbröd.
Uppskivat vörtbröd på en vit bricka.
Uppskivat glutenfritt vörtbröd visat uppifrån.
Uppskivat vörtbröd på en vit bricka.
Uppskivat glutenfritt vörtbröd.
Uppskivat vörtbröd på en vit bricka.
En brödform med glutenfritt vörtbröd.
Vörtbrödet när det är nygräddat!
En skål med vörtkryddor.
Mortlar och rör ihop vörtkryddorna. Här används fänkål, anis, nejlika, ingefära och pommeranskal.

Fler recept på glutenfritt bröd

Tekakor – Bra Recept – Kalljästa och Glutenfria

Glutenfri Baguette – Bröd På Bikarbonat – Vegan

Glutenfria scones med rödbetor – veganska och goda

Glutenfritt Bröd Med Durra, Valnötter Och Dadlar – Vegan

Glutenfria Scones – Bananscones – Bra Recept- Vegan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet





Du kanske också gillar...