Glutenfritt bröd

Glutenfria grötscones med aprikos – mjölkfria och vegan

Glutenfria grötscones ligger på ett fat.

Tips på lättlagade glutenfria grötscones med aprikos – mjölkfria och vegan. Ät dem som de är eller med något gott pålägg. Se tips på pålägg efter receptet.

Glutenfria grötscones ligger på ett fat.

Recept på glutenfria grötscones med aprikos -mjölkfria och vegan

Inga betyg än
Måltid Glutenfritt bröd
Portioner 9 små scones

Ingredienser
  

  • 2 portioner portioner kokt glutenfri havregrynsgröt
  • 4 dl mandelmjöl
  • 1 dl teffkorn eller chiafrön
  • 1 dl valnötter
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk fiberhusk / psylliumhusk
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 2 msk solroskärnor
  • 0,5 dl torkade plommon eller aprikoser

Topping

  • 0,5 msk sesamfrön

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Koka upp 2 portioner havregrynsgröt enligt beskrivning på förpackningen.
  • Låt gröten svalna lite.
  • Skär upp aprikoserna i mindre bitar och krossa valnötterna.
  • Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sedan gröten.
  • Rör runt till en jämn deg och blanda även i aprikoserna och valnötterna.
  • Forma till 9 stycken scones och placera ut på en plåt med bakplåtspapper.
  • Toppa med sesamfrön och grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter.
  • Låt svalna under bakduk innan de serveras.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smakliga glutenfria scones.

Ät dem som de är eller med ett gott veganskt pålägg som exempelvis avokadosmör eller sojasmör.

Fler recept på glutenfria scones

Glutenfria Scones Med Morötter – Veganska Morotsscones – Bra Och Goda

Glutenfria scones – veganska med banan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet





Du kanske också gillar...