Tips på lättlagade glutenfria grötscones med aprikos – mjölkfria och vegan. Ät dem som de är eller med något gott pålägg. Se tips på pålägg efter receptet.
Recept på glutenfria grötscones med aprikos -mjölkfria och vegan
Ingredienser
- 2 portioner portioner kokt glutenfri havregrynsgröt
- 4 dl mandelmjöl
- 1 dl teffkorn eller chiafrön
- 1 dl valnötter
- 0,5 tsk salt
- 1 msk fiberhusk / psylliumhusk
- 0,5 tsk bikarbonat
- 2 msk solroskärnor
- 0,5 dl torkade plommon eller aprikoser
Topping
- 0,5 msk sesamfrön
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka upp 2 portioner havregrynsgröt enligt beskrivning på förpackningen.
- Låt gröten svalna lite.
- Skär upp aprikoserna i mindre bitar och krossa valnötterna.
- Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sedan gröten.
- Rör runt till en jämn deg och blanda även i aprikoserna och valnötterna.
- Forma till 9 stycken scones och placera ut på en plåt med bakplåtspapper.
- Toppa med sesamfrön och grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter.
- Låt svalna under bakduk innan de serveras.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!
Smakliga glutenfria scones.
Ät dem som de är eller med ett gott veganskt pålägg som exempelvis avokadosmör eller sojasmör.
Fler recept på glutenfria scones
Glutenfria Scones Med Morötter – Veganska Morotsscones – Bra Och Goda
Glutenfria scones – veganska med banan