Vegansk mat och tillbehör

Linssoppa med tomat och timjan – vegan

En skål med linssoppa med fröbröd och sallad vid sidan om.

Nu är det riktigt soppväder ute tycker jag. Och vad passar då bättre än att laga en enkel och lättlagad snabb linssoppa på röda linser, tomat, lök och timan?
Röda linser är så praktiskt att laga förutom att det är nyttiga så behöver de bara koka 10 minuter.

Denna soppa på röda linser, tomat och timjan är både mjölkfri och glutenfri, vegetarisk, och vegansk. Och riktigt god!

Linser och bönor är nästan det bästa man kan äta. De är bland de mest järnrika grönsakerna och innehåller också andra mineralämnen som kalcium, och B-vitaminer, fibrer och kolhydrater. Dessutom är de fyllda med massor av protein.

Recept på linssoppa med tomat och timjan – vegan

4 portioner

Ingredienser

  • 2 dl röda linser eko
  • 1 gul lök eko
  • 1 msk olivolja eko
  • 1 liter vatten
  • 1 msk veggiebuljong eko (motsvarar 1 tärning)
  • 1 msk paprika pulver eko
  • 1 tsk salt eko
  • 2 lagerblad
  • 1-2 vitlöksklyftor eko
  • 390-400 g krossade tomater eko
  • 0,5 tsk agavesirap eller kokossocker eko
  • 0,5 tsk äppelcidervinäger eko
  • 1 tsk timjan eko

Gör såhär

  1. Skölj linserna.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Fräs löken mjukt i oljan i en gryta.
  4. Tillsätt vatten, buljong, linser, paprikapulver, salt, lagerblad, pressad vitlök och de krossade tomaterna.
  5. Koka under lock på svag värme i cirka 10 minuter (tills linserna är mjuka).
  6. Smaka av den färdiga soppan med sötin och äppelcidervinäger, timjan och eventuellt lite mer salt.

Serveringstips:
Servera gärna med ett gott fröbröd med gott pålägg och en sallad.

En skål med linssoppa med fröbröd och sallad vid sidan om.
En skål med linssoppa med fröbröd och sallad vid sidan om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar...