Denna lyxiga pytt i panna med trattkantareller, blomkål och timjan innehåller även godsaker som potatis, grönkål, jordärtskocka och tamari.
När trattisarna frodas i de svenska skogarna kan det passa bra att laga denna lyxiga rätt med trattkantareller och timjan.
Här kommer mitt recept på pytt i panna. Ett liknande recept finns även med i min kokbok Vegansk vardagsmat.
Toppa gärna rätten med färsk persilja och naturella pistagenötter.
Recept på pytt i panna med trattkantareller och timjan – vegan
Ingredienser
- 200 g haricotsverts
- 100 g jordärtskockor
- 200 g potatis
- 200 g blomkål
- 1 st. gul lök
- 1 st. klyfta vitlök
- 100 g trattkantareller
- några kvistar grönkål
- 2 dl krämig kokosmjölk (eller annan växtbaserad grädde)
- 2 tsk tamari
- 0,5-1 msk veggiebuljong (1 msk motsvarar 1 tärning buljong)
- 1 msk dijonsenap
- 2 tsk timjan krydda
- salt och svartpeppar
Dekoration
- färsk persilja
- 1 dl naturella pistagenötter
Till stekning
- olivolja
Instruktioner
- Tärna upp jordärtskockor och potatis.
- Dela upp blomkålen i små buketter.
- Skala och hacka löken.
- Skär haricotsverts i lite mindre bitar och skär av bladen från grönkålen. (Obs! Spara stjälkar från grönkål och rot och blad från blomkål för att göra exempelvis soppa på vid ett annat tillfälle).
- Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek rotsakerna lätt tillsammans med lök, pressad vitlök och timjan.
- Salta och peppra.
- Tillsätt alla övriga ingredienser, blanda runt.
- Låt småputtra tills det är mjukt men ändå lite al dente. Rör om då och då.
- Smaka av kryddningen.
- Dekorera med persilja och pistagenötter.
Smaklig lyxig pytt i panna!
Fler recept på måltider med vegansk mat
Mammas Köttfärssås Med Spagetti – Vegansk Och Glutenfri
Krämig pastasås med avokado – vegan och glutenfri
Kikärtssås med bön- och morotspasta – vegan
Linser, tomat, basilika och bönfettuccine – italienska smaker – barnmat från 8 månader
Vegobullar Med Spagetti Och Tomatsås – Italiensk Glutenfri Mat
Krämig kantarellsås med vitlök och gröna ärtor – vegan
Vegansk bolgonese – blomkål och valnötter med hemmagjort parmesanströ
Glutenfria Piroger Med Svart Trumpetsvamp Och Spenat – Vegan
Vegansk Risotto Med Rödbets Carpaccio
Risotto med skogschampinjoner, grönkål och mandel – vegan
Ser så himla nyttigt, gott och fräscht ut! Ska verkligen pröva!
Vad roligt att höra Linda! Hör gärna av dig igen när du provat! 🙂 Ha en fortsatt fin dag!