Vegansk mat och tillbehör

Majonnäs på kikärtsspad – vegan

Foto på majonnas på kikärtsspad - vegan.

Det är enkelt att göra egen majonnäs på kikärtsspad. Spadet går nämligen att vispa fluffigt.

Majonnäs är även en bra grund för andra röror och såser. Exempelvis som grund till en skagenröra eller en wasabi-majonnäs. 

Det kan bli olika färg och smak på majonnäsen beroende på vilken typ av olja man föredrar, ekologisk, kallpressad eller inte osv. 

Recept på Majonnäs på kikärtsspad – vegan

1 burk

Ingredienser

3 msk kikärtsspad eko
2 tsk färskpressad citron eko
2 tsk dijonsenap eko
0,5 tsk agavesirap eko
1 nypa salt eko
0,5 krm svartpeppar eko
2 dl rapsolja eller olivolja eko (Obs! Det kan bli olika färg och smak på majonnäsen beroende på vilken typ av olja man föredrar, ekologisk, kallpressad eller inte osv. )

Gör såhär

  1. Vispa kikärtsspadet fluffigt och rör sedan ihop med alla ingredienser utom oljan.
  2. Tillsätt sedan oljan i en tunn stråle samtidigt som du fortsätter vispa.
  3. Fortsätt vispa tills du får en krämig och fluffig majonnäs. Majonnäsen håller i kylen i några dagar.

Smaklig majonnäs!

Passa på att göra en rätt på kikärtor samtidigt

Passa även på att laga en rätt med kikärtor samtidigt som du gör majonnäs. Här kommer några exempel:

Recept på Tacofärs på kikärtor med tillbehör  

Recept på Falafel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar...