Vegansk fika, dessert och godis

Påsk parfait – mango och banan – vegan, rawfood, glutenfri och fri från vitt socker

påsk parfait vegan

Denna goda påsk parfait med smak av mango, banan och kokos är vegan, rawfood, glutenfri och fri från vitt socker. En fräsch efterrätt att bjuda på nu i påsk. När jag gjorde dessa hade jag tyvärr ingen vispbar kokosgrädde hemma men det fick gå ändå. Den blir lite fastare och fluffigare om du använder vispbar grädde och dekorationen ligger kvar där den ska. 🙂 Läs i receptet på vad du kan tänka på när det gäller vispbar kokosgrädde.

Påsk parfait – mango och banan – vegan, rawfood, glutenfri och fri från vitt socker

Ingredienser

2 portioner

Bottenlager

1 pkt mango eko eller 1 hel frukt mango
1 medelstor banan eko
1 tsk raw agavesirap eko

Övre lager

1 pkt kokosgrädde (Märket Garant brukar gå att vispa, både kokosmjölken och grädden) eller en annan krämig sort som inte är rinnig, känn på förpackningen att den är lite fast, men välj en utan tillsatser, Kung markattas på burk brukar dock inte gå att vispa men lämpar sig istället väldig bra i varm matlagning enligt min erfarenhet)
2-3 tsk raw agavesirap eko
1 tsk saft från en färsk lime eko
0,5 tsk vaniljpulver eko (om man vill)

Topping

färsk mango (gärna utskuren som ett hjärta)
några skivor banan
rivet limeskal efter smak
färsk mynta eko
några kokoschips eko (om man vill)

Gör såhär:

Mixa tinad eller färsk, skalad, urkärnad och uppskuren mango med bananen och lite agavesirap till en fin puré i exempelvis en matberedare (spara lite mango till dekoration). Häll över i två lämpliga serveringsskålar. Vispa sedan grädden och blanda i limesaft, agavesirap och eventuellt lite vaniljpulver. Placera grädden ovanpå mangoblandningen i serveringskålarna. Dekorera med lite skivad banan, mango utskuret till ett hjärta, lite rivet limeskal och en kvist mynta. Toppas även med några kokoschips om man vill. Låt gärna stå svalt i kylen en halvtimme innan servering.

mango parfait påsk veganmango parfait påsk vegan tillagning

mango parfait påsk vegan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Du kanske också gillar...