Vegansk mat och tillbehör

Ugnsbakad sötpotatissallad med dijon och äpple – vegan

Denna ugnsbakade sötpotatissallad med smak av dijonsenap och äpple passar jättebra både till bönor i marinad eller till grillade grönsaker. Salladen kanske kan passa bra att servera nu i midsommar. Rätten är helt växtbaserad/vegansk och glutenfri

Recept på ugnsbakad sötpotatissallad med dijon och äpple – vegan

4 portioner

Ingredienser

  • 800 g sötpotatis eko
  • 1-2 tsk olivolja eko
  • 1,5 nypa flingsalt
  • 2 schalottenlökar eko
  • 0,5 dl hackad persilja eko
  • 1 äpple eko

Dressing

  • 1 msk äppelcidervinäger eko
  • 2 tsk dijonsenap eko
  • 0,5 tsk salt eko
  • 1 krm svartpeppar eko
  • 0,5 tsk yaconsirap eller agavesirap raw eko
  • 3 msk rapsolja eller olivolja eko
  • 1 msk vatten
Ugnsbakad sötpotatissallad med dijon och äpple
Ugnsbakad sötpotatissallad med dijonsenap och äpple här serverat tillsammans med borlottibönor i en enkel marinad av olivolja, färsk vitlök och lite salt tillsammans med en sallad på spenat, röd paprika och lite pumpakärnor.

Gör såhär

  1. Skölj, tärna upp och bred ut sötpotatisen i en ugnsform med bakplåtspapper.
  2. Häll på lite olivolja och flingsalt.
  3. Ugnsbaka sötpotatisen i mitten av ugnen på 175 g i ca 25-30 minuter. Låt svalna.
  4. Skala, hacka eller skiva löken, tärna äpplet och hacka persiljan. Om man vill – droppa några droppar färsk citron över äppeltärningarna.

Dressingen

  1. Blanda alla ingredienserna till dressingen.
  2. Lägg potatisen i en skål, varvad med schalottenlök, äpple och persilja.
  3. Häll över dressingen och lyft potatisen så att det blir jämt fördelat.
  4. Låt salladen stå ca 1 tim och ta smak.

Serveringstips!

Servera exempelvis gärna ihop med grillade grönsaker eller borlottibönor marinerade i lite färsk vitlök, olivolja och salt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar...