Vegansk fika, dessert och godis

Veganska rödbets- och lakrits muffins – glutenfria

Rödbetor är både supernyttiga och goda att baka med, så idag tänkte jag bjuda på detta läckra veganska recept på rödbets- och lakrits muffins som jag arbetat med ett tag.

Ett liknande recept var med i min första kokbok ”Skapa din hälsa” men är nu omgjort till att bakas utan ägg. Denna smakkombination av rödbetor och lakrits blir verkligen magisk enligt mitt tycke!

Receptet är vegansk, glutenfritt och utan vitt socker.

Hoppas ni ska gilla dom!

Recept på veganska rödbets- och lakrits muffins – glutenfria

Ingredienser:

8 muffins

170 g rödbetor (ca 2-3 st)
200 g naturella cashewnötter
90 g urkärnade dadlar
1 tsk vaniljpulver
1 tsk lakritspulver
1,5 tsk bikarbonat
1 nypa salt
0,5 dl krämig kokosmjölk
* 1 chiafiberägg

Tillbehör:
2 msk kakaonibs

* 1 chiafiberägg = Blanda ihop 2 tsk chiafrön, 2 tsk fiberhusk och 1,5 dl krämig kokosmjölk. Låt stå och svälla i 10 minuter.

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa ihop chiafiberägget och låt stå och svälla i 10 minuter. Se till att dadlarna är urkärnade. Skölj, skär bort fula kanter och väg upp rödbetor, dadlar och cashewnötter. Mixa cashewnötterna till ett smör, det kan ta en stund och man kan behöva dra ner från kanterna några gånger. När det mesta börjar lika ett smör så mixas rödbetor, chiafiberägg och alla övriga ingredienser med tills det blir en jämt tjock smet. Rör ner kakaonibsen för hand eller mixa med snabbt i smeten, de ska fortfarande vara i bitar. Fördela upp smeten jämt i 8 muffinsformar, med hjälp av exempelvis 2 skedar. Låt stå till sig i 10 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna helt under bakduk.

Smaklig rödbets- och lakrits muffins!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar...