Vad sägs om lite nyttigt godis nu i helgen? Denna rödbets- och bananfudge blev så ljuvligt god och den bara smälter i munnen. Jag lät den stå 3 timmar i kylen för att försäkra mig om att den var riktigt stel, men det kan hända att det kan gå fortare.
Kakbok på gång
Detta recept kommer garanterat att vara med i min kakbok som jag arbetar med just nu. 🙂 Boken kommer enbart innehålla fika recept denna gång och alla recept kommer att vara eatclean, glutenfria, mjölkfria, smörfria, äggfria, fria från vitt socker och vegan. Boken kommer heta “Fika eatclean vegan” för högtider och även annars. Jag räknar med att boken kommer att släppas i november i år.
Recept på Rödbets- och bananfudge – ljuvligt god!
16 bitar
Ingredienser
1 dl kokosolja eko
1 dl mandelsmör eko
0,5 banan eko (60–70 g)
1 tsk vaniljpulver eko
1 msk agavesirap eller yaconsirap raw eko
1 msk rödbetspulver eko
Gör såhär:
- Skala och mosa bananen.
- Placera alla ingredienser i en kastrull och blanda runt.
- Hetta upp över vattenbad tills röran smält lite.
- Mixa sedan med en stavmixer så det blir en slät smet.
- Placera smeten i en limpform klädd med bakplåtspapper.
- Låt stelna i kylen i ca 3 timmar.
- Skär upp bitar och förvara i kylen.
Rödbetsfrallor
Kolla även in mitt goda och nyttiga recept på rödbetsfrallor – glutenfritt mjölkfritt och vegan