Vill du baka ett gott och nyttigt bröd utan gluten? Prova då detta hälsosamma rödbetsbröd som förutom rödbetor innehåller andra långsamma kolhydrater som valnötter, mandlar, teffkorn, chiafrön och sesamfrön. Rödbetsfrallor – glutenfria, mjölkfria och vegan.
Recept på Rödbetsfrallor – glutenfria och mjölkfria
Ingredienser
6 frallor
300 g rödbetor eko (3-5 medelstora)
2 dl mandelmjöl eko
2 msk fiberhusk
1 dl hela valnötter eko
0,5 dl teffkorn
2 msk chiafrön eko
1 tsk bikarbonat
2 msk kokosolja eko
2 krm himalayasalt eko
1 tsk yacon eko eller agavesirap eko
Topping:
sesamfrön eko
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Skölj rödbetorna och skär bort kanterna.Skär dem i 4 bitar och mixa i exempelvis en matberedare. Tillsätt resterande ingredienser och mixa vidare. Forma till 6 bollar och lägg dem direkt på bakplåtspapper. Platta till dem en aning och låt vila några minuter. Pensla på lite oliv- eller rapsolja och strö på sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen ca 40-50 minuter. Känn efter med en sticka att frallorna är klara. Låt svalna.
Serveringstips
Servera gärna ihop med lite hemmagjord cashewost eller rödbetssmör. Recept på dessa finns även med i min kokbok Skapa din hälsa
Receptet på rödbetsfrallorna finns även med i min kokbok ”Skapa din hälsa” av Yvonne Hedberg
Detta recept (samt även rödbetssmöret som syns på bilden) finns även bland många andra hälsosamma recept med i min kokbok Skapa din hälsa.