Glutenfritt rödbetsbröd - eat clean.

Rödbetsfrallor – glutenfria och mjölkfria

Vill du baka ett gott och nyttigt bröd utan gluten? Prova då detta hälsosamma rödbetsbröd som förutom rödbetor innehåller andra långsamma kolhydrater som valnötter, mandlar, teffkorn, chiafrön och sesamfrön. Rödbetsfrallor – glutenfria, mjölkfria och vegan.

Recept på Rödbetsfrallor – glutenfria och mjölkfria

Ingredienser

6 frallor

300 g rödbetor eko (3-5 medelstora)
2 dl mandelmjöl eko
2 msk fiberhusk
1 dl hela valnötter eko
0,5 dl teffkorn
2 msk chiafrön eko
1 tsk bikarbonat
2 msk kokosolja eko
2 krm himalayasalt eko
1 tsk yacon eko eller agavesirap eko

Topping:
sesamfrön eko

rödbetsbröd glutenfri mjölkfri vegan

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Skölj rödbetorna och skär bort kanterna.Skär dem i 4 bitar och mixa i exempelvis en matberedare. Tillsätt resterande ingredienser och mixa vidare. Forma till 6 bollar och lägg dem direkt på bakplåtspapper. Platta till dem en aning och låt vila några minuter. Pensla på lite oliv- eller rapsolja och strö på sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen ca 40-50 minuter. Känn efter med en sticka att frallorna är klara. Låt svalna.

Serveringstips

Servera gärna ihop med lite hemmagjord cashewost eller rödbetssmör. Recept på dessa finns även med i min kokbok Skapa din hälsa

Receptet på rödbetsfrallorna finns även med i min kokbok “Skapa din hälsa” av Yvonne Hedberg

Detta recept (samt även rödbetssmöret som syns på bilden) finns även bland många andra hälsosamma recept med i min kokbok Skapa din hälsa.

skapa din hälsa yvonne hedberg

0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*