Alla recept Frukost och bröd Matbröd

Rödbetsscones – glutenfria och veganska

Rödbetsscones - glutenfria och veganska ligger på ett fat med röd paprika och machesallad.

Hej alla brödälskare!

Idag bjuder jag på ett recept på lyxiga rödbetsscones som är glutenfria och veganska / växtbaserade och eatclean.

Dessa goda scones går enkelt att baka och är fulla med nyttigheter från både rödbetor, havre och durra.

Att baka sitt eget bröd är ett så enkelt sätt att få in mer hemlagat eatclean mat i vardagen.

För visst påverkas vi av vad vi äter precis som vad vi väljer att fokusera tankar på, hur mycket vi rör på oss, vilka aktiviteter vi gör, det sociala och många andra aspekter.

Receptet är glutenfritt, nötfritt, äggfritt, mjölkfritt och helt växtbaserat.

Recept på rödbetsscones – glutenfria och veganska

6 små scones

Ingredienser

120 g rödbetor eko (rivna eller mixade)
2 dl durramjöl eko (kan bytas ut eller kombineras med tex. bovetemjöl, teffmjöl och rismjöl)
2 dl glutenfria havregryn eko
1 tsk fiberhusk
0,5 tsk salt eko
0,5 tsk bikarbonat
3 msk olivolja eko
1 tsk agavesirap eko
1,5 dl vatten

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa eller riv rödbetorna.
  3. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke.
  4. Blanda sedan ner rödbetorna.
  5. Tillsätt olivolja, agave och vatten och rör runt till en jämn kladdig deg.
  6. Låt degen vila i 5 minuter.
  7. Forma degen till 6 bullar med händerna och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller smord med kokosolja. Platta till bullarna en aning.
  8. Grädda sconesen längst ner i ugnen ca 20-25 minuter.
  9. Servera gärna med spenat, paprika, avokado, hummus, bönröra och/eller gärna med annat favorit växtbaserat pålägg.

Smakliga rödbetsscones!

Rödbetsscones - glutenfria och veganska ligger på ett fat med röd paprika och machesallad.
Rödbetsscones - glutenfria och veganska ligger på ett fat.
Rödbetsscones - glutenfria och veganska ligger på ett fat med röd paprika och machesallad.

Du kanske också gillar …