Ett fat med rostad broccolimix , ärtpuré och stekta röda tomater.

Rostad broccolimix med ärtpuré, pepparrot och stekta röda tomater

En festlig måltid på rostad broccolimix, stekta röda tomater och en ärtpuré med delikat smak av pepparrot.

När du vill äta en riktgt hälsosam middag men ändå få lite känsla av det där lilla extra. Då ska du prova denna lättlagade och nyttiga rätt. Den passar bäst till vardags enligt mitt tycke.


Gröna ärtor är både goda och ger en otroligt vacker grön färg, de innehåller mycket C-vitamin, folat, vitamin B och protein och är nästan helt fria från mättade fetter. Dessutom är de både mättande och odlas i Sverige. Ärtor går bra att köpa djupfrysta.


Receptet är helvegetariskt / veganskt, laktosfritt, mjölkfritt, äggfritt, nötfritt och glutenfritt.

Recept på rostad broccolimix med ärtpuré, pepparrot och stekta röda tomater

Ingredienser

2-4 portioner

Rostad broccolimix
1 aubergine eko
1 broccoli eko
1 blomkål eko
2 schalottenlökar eko
1-2 vitlöksklyftor eko
2 msk olivolja eko
saft från en färsk citron eko
salt och svartpeppar eko

Ärtpuré
400 g gröna färdigkokta ärtor eko
0,5 paket oatley fraiche eller liknande (går att byta mot krämig kokosmjölk)
1-2 msk saft från en färsk citron eko (eller efter smak)
1-2 msk riven pepparrot eko
salt och svartpeppar eko

Stekta röda tomater
250 g cocktail- eller körsbärstomater eko
0,5 kruka oregano eko
saft från färsk citron eko
salt och svartpeppar eko
olivolja eko till stekning

Ett fat med rostad broccolimix , ärtpuré och stekta röda tomater.

Gör såhär

Rostad broccolimix:
Sätt ugnen på 200 grader. Tärna auberginen och dela upp broccoli och blomkål i bitar. Skiva upp löken och pressa vitlöken. Blanda allt tillsammans med olivolja, salt, peppar och pressa i en skvätt saft från en färsk citron. Häll ut blandningen på en plåt täckt med bakplåtspapper och rosta grönsakerna i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Ärtpuré:
Koka ärtorna mjuka några minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av och svalna. Mixa sedan tillsammans med oatley fraiche eller liknande alternativt krämig kokosmjölk utan tillsatser samt färsk riven pepparrot och saft från en färsk citron. Smaka av med salt och peppar.

Stekta röda tomater:
Dela tomaterna på mitten. Finhacka oreganon. Blanda ihop och tillsätt salt, peppar och en skvätt saft från citron. Stek i olivolja på svag värme i ca 5-10 minuter. Rör om då och då. Ställ sedan åt sidan för att svalna lite.

Servera den rostade broccolimixen tillsammans med ärtpuré och de stekta röda tomaterna. Toppa med lite flingsalt och servera även en mixad bladsallad blandad med exempelvis tärnad ananas eller annan passande frukt till måltiden.

Smaklig måltid!

Ett fat med rostad broccolimix , ärtpuré och stekta röda tomater.
Ett fat med rostad broccolimix , ärtpuré och stekta röda tomater.

1+

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*