Idag bjuder jag på ett recept på läckra Saffran- och mandel mazariner. Receptet är växtbaserat, glutenfritt, eatclean och utan vitt socker!
Populär kondiskaka i ny tappning. Gott till kaffet.
Riktigt goda!
Recept på Saffran- och mandel mazariner – glutenfria och växtbaserade utan vitt socker
12 MAZARINER
Innehåll
Skalet
2 dl naturella cashewnötter
(blötlägg gärna i 2 timmar)
1 dl havregryn
1,5 dl rismjöl eller rårismjöl
1 tsk fiberhusk
1 nypa salt
3 msk agavesirap eller yaconsirap
0,5 msk olivolja eller kokosolja
1 msk vatten
Till formen
kallpressad kokosolja
Mandelmassa
1,5 dl mandelmjöl
1 dl (ca 60 g) urkärnade dadlar
1 msk kallpressad kokosolja
1 knivsudd salt
1 paket saffran e (0,5 g)
2 tsk vatten
Glasyr
1 dl mjuk kallpressad kokosolja
1 krm vaniljpulver
1 msk agavesirap eller yaconsirap
Gör såhär
Skalet:
Blötlägg gärna cashewnötterna i 2 timmar om man vill. Det gör att de blir lättare för magen att smälta. Häll bort vattnet. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa cashewnötterna till ett smör. Mixa sedan ihop med övriga ingredienser till skalet. Lägg över i en bunke och blanda ihop degen med händerna. Låt degen stå 5 minuter. Smörj formarna för mandelmusslorna med kokosolja. Tryck ut lite deg i varje form (urgröpt och även upp på kanterna).
Mandelmassan
Mixa ihop alla ingredienser till mandelmassan och fördela sedan fyllningen jämt i formarna. Grädda mazarinerna i nedre delen av ugnen i ca 12-13 minuter. Låt dem svalna något innan de stjälps upp. Låt sedan kallna innan glasyren bres på.
Glasyr
Vispa kokosoljan mjuk. Rör ihop med övriga ingredienser till en jämn smet. Spritsa eller fördela ut glasyren jämt med en sked ovanpå mazarinerna. Låt glacyren stelna i ca 30 minuter i kylen.
??
Smaklig bakelse!
