Vill du också överraska någon med en busenkel saffrans svill med lite sting? Denna sill är gjort på champinjoner men det går ju lika bra att använda exempelvis aubergine. Receptet är helt växtbaserat/veganskt och basen är gjord på vegansk fraiche.
Ingredienser
Svillen
2 dl vatten
1 dl sötin eko (går att byta ut till exempelvis kokossocker)
0,5 dl ättikssprit
1 tsk salt eko
200 g skogschampinjoner eko
Såsen
200 ml vegansk fraiche
rivet skal från 0,5 citron eko
1 msk färsk saft från citron eko
1 pkt saffran eko (mortlad)
1 vitlöksklyfta eko (hackad)
2 krm chili flakes eko
1 nypa salt eko
Gör såhär
Svillen
Koka upp vatten, sötin, ättikssprit och salt i en kastrull. Ansa och skiva upp champinjonerna. Lägg dem i lagen och låt stå i kylen över natten. Häll av lagen.
Såsen
Rör ihop alla ingredienser till en jämn sås i en skål. Rör försiktigt ner den avrunna svillen och lägg över i en burk med lock. Låt stå i kylskåp minst 1 timme, gärna över natten.
Smaklig svill!




Se snabbfilmen på hur svillen tillagas