Supergoda dadelbollar med saffran som är enkla att göra. Receptet är glutenfritt raw och veganskt – fritt från animalier. Det är även fritt från vitt socker. Som sötning används dadlar.
Receptet är eatclean vilket innebär att bollarna har rent innehåll med behållna vitaminer och mineraler.
Dessa goda dadelbollar / raw food bollar kan vara goda att avnjuta till fikat en helg som denna.
Recept på dadelbollar med saffran – bra raw food bollar
Ingredienser
3 dl glutenfria havregryn eko
14 soltorkade dadlar eko
1 paket saffran eko (o,5 g)
0,5 krm gurkmeja eko
1 krm flingsalt eko
1,5 msk kallpressad kokosolja eko
ca 3 msk vatten (Mängden vätska kan även behöva regleras beroende på vilken dadelsort och mängd man använder och hur länge man mixar bollarna.)
Topping (Om man vill)
kokosflingor eko (kan uteslutas)
Citat från en som provat:
“J Ä T T E G O D A !”
Gör såhär:
- Kontrollera att dadlarna är urkärnade. I detta recept har jag använt soltorkade eko (se länk ovan).
- Mixa dadlar ihop med alla torra ingredienser till ett mjöl i en matberedare eller mixer.
- Tillsätt kokosolja och vatten och mixa vidare tills det blir som en degklump som far runt. (Mängden vätska kan behöva regleras efter vilka dadlar man använder och hur länge man mixar).
- Forma till bollar och rulla i kokosflingor om man vill.
- Ställ kylt i 20 minuter eller längre.
Ät och njut av dessa goda dadelbollar med saffran!
Tips på mer påskgodis /påskfika
Marsipankycklingar med saffran – veganska, sockerfria och glutenfria