Alla recept Fikabröd och dessert Jul

Saffranspannacotta – vegan

saffranspanacotta vegan

Smarrig och underbart gul och god saffranspannacotta på växtbaserat agar agar istället för gelatin. Läcker efterrätt, kanske på nyår?

Vegansk, glutenfri och utan vitt socker som vanligt med mina recept.

Ingredienser

400 ml kokosmjölk
0,5 g saffran (1 påse)
* 2 tsk ren agar agar
2 msk agavesirap
1 knivsudd salt
1 krm vaniljpulver om man vill

Dekoration:
Pekannötter
björnbär
hallon

* Agar agar är framställt från ett sjögräs som är rikt på gelbildande partiklar och används som ett vegansk alternativ istället för gelatin. Obs! Om man istället använder en annan produkt med agar agar så gör man enligt beskrivning på förpackningen.

Gör såhär

Stöt saffranen. Blanda ihop kokosmjölken med agar agar och övriga ingredienser och låt sjuda på låg värme i ca 10 minuter. Rör om då och då. Sila sedan vätskan i en fin sil och häll upp i portionsskålar. Ställ kallt för att stelna. Rosta pekannötterna i en het panna. Låt svalna och hacka grovt. Garnera med rostade och hackade pekannötter, björnbär och / eller hallon och en skvätt agavesirap. Obs! Om man istället använder en annan produkt med agar agar så gör man enligt beskrivning på förpackningen.

Smaklig saffranspannacotta!

saffranspanacotta vegan

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *