Smarrig och underbart gul och god saffranspannacotta på växtbaserat agar agar istället för gelatin. Läcker efterrätt, kanske på nyår?
Vegansk, glutenfri och utan vitt socker som vanligt med mina recept.
Ingredienser
400 ml kokosmjölk
0,5 g saffran (1 påse)
* 2 tsk ren agar agar
2 msk agavesirap
1 knivsudd salt
1 krm vaniljpulver om man vill
Dekoration:
Pekannötter
björnbär
hallon
* Agar agar är framställt från ett sjögräs som är rikt på gelbildande partiklar och används som ett vegansk alternativ istället för gelatin. Obs! Om man istället använder en annan produkt med agar agar så gör man enligt beskrivning på förpackningen.
Gör såhär
Stöt saffranen. Blanda ihop kokosmjölken med agar agar och övriga ingredienser och låt sjuda på låg värme i ca 10 minuter. Rör om då och då. Sila sedan vätskan i en fin sil och häll upp i portionsskålar. Ställ kallt för att stelna. Rosta pekannötterna i en het panna. Låt svalna och hacka grovt. Garnera med rostade och hackade pekannötter, björnbär och / eller hallon och en skvätt agavesirap. Obs! Om man istället använder en annan produkt med agar agar så gör man enligt beskrivning på förpackningen.
Smaklig saffranspannacotta!
