Ett fat med vegansk scrambled tofu i hembakat bröd.

Scrambled tofu i hembakat bröd – glutenfritt – vegan

– Annonssamarbete med Årstidernas veganska matkasse. –

Scrambled tofu, spenat och curry i hembakat bröd – glutenfritt – en vegansk motsvarighet till äggröra.

Receptet kommer från Årstidernas veganska matkasse och receptet på rödbetsbrödet har jag själv tagit fram. Receptet på rödbetsbrödet finns även med i min kokbok “Skapa din hälsa”.

Recept på Scrambled tofu, spenat och curry i hembakat bröd – glutenfritt -vegan

2 portioner

Ingredienser:

1 hjärtsallad eko (plockad i blad)
2 kvisttomater eko (skivade)
1-2 salladslökar eko
0,5 chili eko (eller efter smak)
0,5 påse spenat (hackad)
mandrascurry eko (efter smak)
1 pkt silkestofu eko

Dessutom: havssalt, svartpeppar, kokosolja och eventuellt tamari (glutenfri soja).

Gör såhär:

  1. Skölj och gör i ordning alla grönsaker.
  2. Lägg upp sallad och skivad tomat på ett fat.
  3. Värm upp lite kokosolja i en stekpanna. Stek lök, chili och hackad spenat mjuk, utan att det tar färg.
  4. Strö över mandrascurry och stek en kort stund.
  5. Lägg silkestofun i stekpannan och stek på medelvärme under omrörning till det hela får konsistens som äggröra. Smaksätt med salt och peppar.

Servering

Jag bakade denna gång mina veganska Rödbetsfrallor till denna rätt men det går ju förstås bra med ett annat hälsosamt bröd.
Dela bröden och fyll dem med sallad, scrabled tofu och tomatskivor. Ringa eventuellt över lite tamari eko (glutenfri soja).

Smaklig scrambled tofu! 🙂

scrambled tofu rödbetsbröd vegan glutenfriscrambled tofu rödbetsbröd vegan glutenfri
scrambled tofu rödbetsbröd vegan glutenfri

0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*