smörig saffranskola saffransbollar vegan raw

Seg och smörig raw saffranskola – vegan

Här kommer ytterligare ett tips på julgodis. Dessa saffranskolor / saffranspraliner / saffransbollar / dadelbollar är så goda och blir sega som kola.

Ingredienserna är bland annat cashewnötter och dadlar. Dadlar är härligt söta och rika på nyttigheter som fibrer, vitaminer och mineraler.

Denna kola är både enkel och rolig att göra. Låt kreativiteten flöda när ni formar dem eller rulla bara till runda bollar.

Receptet är glutenfritt, mjölkfritt, nötfritt (cashew är en stenfrukt (frö), dock kan vissa nötallergiker ändå vara allergisk mot cashew så det bör kontrolleras om man är osäker), äggfritt, veganskt och raw. 

Recept på seg och smörig raw saffranskola – vegan

Ingredienser:

100 g naturella cashewnötter (ca 2 dl)
60 gram dadlar
1 pkt saffran (0,5 g)
2 msk kokosolja
1 knivsudd salt
1 msk vatten

Till rullning (om man vill):

(3 msk kokosflingor)

Gör såhär:

  1. Se till att dadlarna är urkärnade.
  2. Mixa cashewnötterna till en smör och mixa sedan ihop med alla övriga ingredienser.
  3. Rulla till bollar eller andra former.
  4. Om man vill kan man slå in dem i godispapper (om man har något gammalt över hemma) eller rulla dem i kokosflingor. Ställ kolan i kylen innan servering.


Smaklig seg och smörig saffranskola!

smörig saffranskola saffransbollar vegan raw
+2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*